fbpx
Connect with us

Anunț ANM! Temperaturi extreme, sub minus 15 grade Celsius în jumătatea nordică a Moldovei

Anunț ANM! Temperaturi extreme, sub minus 15 grade Celsius în jumătatea nordică a Moldovei - News Moldova

Moldova

Anunț ANM! Temperaturi extreme, sub minus 15 grade Celsius în jumătatea nordică a Moldovei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Aerul polar ajunge în România, iar începând de luni, 8 ianuarie, se așteaptă o răcire semnificativă. Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că masa de aer polar va aduce temperaturi reci, lapoviță și ninsoare

Duminică, temperaturile maxime din timpul zilei nu vor depăși minus 1 grad în regiunea Moldovei, în timp ce în Dobrogea maximele pot urca până la 15 grade Celsius.

„Începând de duminică răcirea va fi una semnificativă, se va resimți în special în zona Moldovei, acolo unde maximele pe parcursul zilei de duminică nu vor depăși minus 1 grad, în partea de nord a acestei regiuni. În timp ce în Lunca Dunării sau în Dobrogea vor mai fi posibile valori de 13-15 grade Celsius”, a menționat Elena Mateescu.

O masă de aer polară extrem de rece va determina un episod de răcire semnificativă în România în perioada 8-16 ianuarie. Această răcire va aduce ninsori și temperaturi extrem de scăzute, cu minime în timpul nopților și dimineților ce vor coborî sub minus 15 grade Celsius, în special în jumătatea nordică a Moldovei, estul Transilvaniei și regiunile intracarpatice.

Directorul ANM subliniază că săptămâna va fi marcată de o scădere bruscă și semnificativă a temperaturilor, cu variații considerabile de la o zi la alta. În plus, masa de aer polară va aduce fenomene specifice pentru această perioadă, cum ar fi ninsorile în zonele nordice și montane, precipitații mixte în centrul țării și ploi în sud, urmate posibil de transformarea acestora în lapoviță și ninsoare în contextul accentuării răcirii.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top