fbpx
Connect with us

IARNA s-a întors în forță! NINGE abundent în mai toată regiunea MOLDOVEI

IARNA s-a întors în forță! NINGE abundent în mai toată regiunea MOLDOVEI - News Moldova

Moldova

IARNA s-a întors în forță! NINGE abundent în mai toată regiunea MOLDOVEI


Ninge, în acest moment, în zona de munte a Moldovei, cu precădere în județele Suceava și Neamț

Poate un ultim episod de iarnă s-a abătut asupra României în ultimele ore. După mai multe zile cu temperaturi crescute, frigul s-a lăsat din nou în toată țară.

Ninge abundent pe arii extinse în zonele de munte a Moldovei, mai ales în județele Suceava și Neamț. Echipajele DRDP Iași intervin pentru asigurarea circulației pe toate sectoarele afectate, pe fondul atenționării Cod galben de ninsori și răcire accentuată a vremii.

Avertizări emise de ANM: Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative

Pentru perioada 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00 Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic și ninsori. Fenomenele vizate sunt: precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;

Codul galben vizează în special Suceava și Neamț.

IARNA s-a întors în forță! NINGE abundent în mai toată regiunea MOLDOVEI - News Moldova

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top