Connect with us

Ion ȘTEFANOVICI: „La interval de două zile, au avut loc două TRAGEDII care au zguduit MOLDOVA”

Moldova

Ion ȘTEFANOVICI: „La interval de două zile, au avut loc două TRAGEDII care au zguduit MOLDOVA”

Ion ȘTEFANOVICI: „CUM garantează STATUL român siguranța și bunăstarea cetățenilor săi?”

La interval scurt, de doar două zile, au avut loc două tragedii care au zguduit România, evidențiază Redactorul Șef al News Moldova.

Vorbim aici de tragedia petrecută la ieşirea din localitatea Sârca-Bălţaţi spre Târgu Frumos, județul Iași, pe data de 01.02.2022, accident rutier în care șapte persoane și-au pierdut viața.

Moldova vrea Autostradă!! TRIBUT zilnic plătit în vieți omenești! 7 persoane au DECEDAT în această dimineață pe E583 la BĂLȚAȚI

Deși această porțiune de drum este colorată cu roşu pe harta accidentelor, fiind cunoscut şi sub numele de Drumul Morţii, Direcţia de Drumuri ridică din umeri.

„Frecvent se întâmplă accidente pe acest segment de drum, extrem de aglomerat. Din păcate, aceste șapte persoane se adaugă la alte câteva sute de mii care au murit  în intervalul 2016-2022, spre exemplu. Vreți să discutăm despre conflictul din estul Ucrainei?? acolo au murit 16.000 de persoane din 2014 până astăzi. Pe șoselele României, în aceeași perioadă, fără să existe un conflict armat, au murit de 5 ori mai mulți români. Statistici oficiale nu există, atât este de grav fenomenul”, susține ION ȘTEFANOVICI, redactorul-șef al NEWS MOLOVA.

Este vorba de o calitate scăzută a reţelei de drumuri, cu viteze medii orare mari între regiuni, calitate scăzută a semnalizării şi elementele de siguranţă, ecartamente înguste, traversări de localităţi coroborate cu lipsa cvasitotală a reţelei de autostrăzi, în special în regiunea Moldovei.

Cea de-a doua tragedie se referă incendiul izbucnit la  Spitalul Județean de Urgență Suceava, în urma căruia a fost activat Planul Roşu de intervenţie, fiind evacuați în total 329 de pacienţi, dintre care 102 copii, majoritatea nou-născuţi

INCENDIU la Spitatul Județean SUCEAVA: PLANUL ROȘU de intervenție a fost activat și SUTE de PACINȚI EVACUAȚI

Se pare că incendiul ar fi izbucnit la Secţia de  Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava din cauza unui aparat electric al instalației de ventilare de pe holul etajului patru.

Ștefanovici: „În România pleci de acasă și nu știi dacă te mai întorci”

Chiar nimeni nu mai vede ce se întâmplă cu România?

În România e vorba că impactul facturilor la energie și gaze, devastează tot: și privat, și persoanele fizice, dar și insituțiile. E vorba că îți duci soția să nască și nu știi dacă îți mai iei copilul înapoi și soția în siguranță, fără leziuni sau alte probleme. E vorba că pleci de acasă și nu știi dacă te mai întorci pentru că dă cineva peste tine. Toată lumea e grăbită, toată lumea trebuie să facă vânzări pentru corporații, are GPS-ul pe mașină pentru a rezolva totul într-o zi.

Schimbați cadrul legal rutier, faceți înăspriri peste măsură, dar creați locuri de parcare, posibilități de a circula ca în țările vestice, infrastructură rutieră adecvată, ca să putem merge cu viteze care permit dezvoltarea în ritmul actual. Aici vorbim de obiective în care nu mai crede nimeni.

Vorbim de spitale afectate mereu de aceleași probleme, de probleme sistemice ale unui sistem care a fost creat în anii 60, 70 și care nu a mai fost modernizat. Tot ceea ce s-a făcut înainte de 89  nu poate fi nici măcar administrat. Mai rămânem în țara asta sau plecăm toți?

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top