Connect with us

PRESIUNI și FAVORITISME la ABA PRUT! Dispreț total al directorului Petru AVRAM pentru litera LEGII

Moldova

PRESIUNI și FAVORITISME la ABA PRUT! Dispreț total al directorului Petru AVRAM pentru litera LEGII

A devenit o obișnuință în România ca mulți dintre directorii și personalul din instituțiile statului să fie numiți fără să fi susținut vreun concurs de angajare, în urma căruia să-şi dovedească competențele. În cazul acesta, este suficient să-i recomande șefii ierarhici și să primească un aviz de la o instituție controlată politic.

În prezent, potrivit legii, instituțiile publice și autoritățile din România pot fi administrate sau conduse de persoane care nu au dat concurs pentru posturile respective. Metoda se numește “împuternicire” şi este aplicată cu avizul unei instituții conduse politic.

Nașul lui Costel ALEXE a numit o fostă CHELNERIȚĂ în cadrul ABA PRUT

În cadrul Administrației Bazinală de Apă ABA BRUT a fost angajată cu girul directorului general, Petru AVRAM, o fostă chelneriță pe numele său Simona IANCU.

Ce o recomandă pe Simona IANCU? NIMIC!

IANCU este fostă chelneriță cinci ani în cadrul unui club din IAȘI și o perioadă din viața sa făcea manichiura ieșencelor. Astăzi (01.01-n.r.), IANCU se poate lăuda cu o funcție importantă în administrația ieșeană, fiind angajată inginer în cadrul Administrației Bazinală de Apă, ocupându-se de problemele inundaților.

IANCU se declară absolventă a Facultății de Chimie în anul 2012, dar aria și perimetrul îi sunt două necunoscute, iar despre a cunoaște cum se calculează un debit, nici nu putem vorbi.

”Fata asta a lucrat la Noriel, a pus unghii și spune că este inginer și a absolvit Facultatea de Chimie în anul 2012.

La o scurtă analiză, nu cunoaște noțiuni nici măcar de școală generală, iar aria și perimetrul îi sunt necunoscute”, a declarat Gabi MUSTEAȚĂ.

După detalii pe care le-a prezentat despre noua angajată din cadrul ABA PRUT, postul lui Gabi MUSTEAȚĂ a fost desființat, iar pe data de 08.02. a.c. va fi ultima zi în cadrul ABA PRUT. 

Potrivit directorului Petru AVRAM, postul lui MUSTEAȚĂ a fost desființat la nivel național.

”Acest post a fost desființat la nivel național, având în vedere noua organigrama”, a declarat Petru AVRAM, reporterilor Ziarului Bună Dimineața Iași.

Cum s-a reușit numirea lui IANCU în cadrul ABA PRUT? DETAȘARE dintr-o altă INSTITUȚIE PUBLICĂ

Întrucât în perioada stării de alertă, concursurile pentru posturi sunt suspendate, directorul ABA PRUT, Petru AVRAM a găsit o portiță pentru IANCU!

Astfel, IANCU a fost angajată trei zile în cadrul primăriei Vatra Moldoviței, iar ulterior a fost detașată la ABA PRUT.

Petru AVRAM – numit de nașul său, Costel ALEXE la ABA PRUT 

Costel ALEXE a făcut o practică din a-și numi persoane cheie pe anumite funcții de conducere, tocmai pentru a beneficia de sprijin în „ingineriile” pe care le face.

Petru AVRAM, cumătrul liderului PNL Iași, ocupă o funcție de conducere deplină la ABA Prut-Iași, fiind directorul general.

AVRAM este și vicepreședinte al PNL Iași, iar în trecut, ALEXE chiar dorea să îl numească secretar de stat la Ministerul Mediului!

De asemenea, Eugen Ștefănescu și Vlad Lăcrămioara, apropiați ai acestuia ocupă funcții cheie și conduc acum investițiile promovate din fonduri europene, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Petru AVRAM, un samsar de mașini specializat pe vânzarea în România a autoturismelor din Marea Britanie

Trecutul lui AVRAM se pare că nu îl recomandă pentru ocuparea funcției de Director al ABA Prut – Bârlad, funcție pe care a mai ocupat-o și în trecut.

AVRAM s-a evidențiat în 2017 ca urmare a unui eșec înregistrat după desfășurarea unei acțiuni soldate cu poluarea cu hidrocarburi a râurilor Nicolina, Bahlui, Jijia și Prut. Din cauza amatorismului demonstrat de Avram în funcția de Director al instituției mai sus menționate s-a iscat un scandal internațional între România și Republica Moldova privind afectarea surselor de apă ale celor două țări.

Presa ieșeană a catalogat acțiunea ca fiind una generată de neaplicarea corespunzătoare a programelor specifice SAPAROM si a neutilizării mijloacelor aflate la dispoziție din cadrul proiectului WATMAN.

Un alt semn mare de întrebare ridicat la adresa lui AVRAM a fost legat de o serie de acuzații formulate de proprii salariați.  Aceste acțiuni s-au manifestat prin cercetări disciplinare, concedieri abuzive, acțiuni de abuz și amenințări împotriva unor membri ai sindicatelor de la SGA Botoșani, Iași, Vaslui și Galați.

Cu ce se ocupă ABA PRUT și cât de importanți sunt oamenii în această instituție?

Administrația Bazinală de Apă se află în subordinea „Apelor Române”. Administraţia Naţională ,,Apele Române” (ANAR) este o instituție publică de interes național cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii, aflată în coordonarea autorității publice centrale din domeniul apelor, respectiv Ministerul Mediului, Apelor și PădurilorÎn consecință, ABA PRUT este o unitate administrativă subordonată și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Administrația Bazinală de Apă gestionează cel mai mare bazin hidrografic din țară – bazinul Siret – și o resursa de apa de 2.747 mil. mc, din care 2.047 mil. mc resurse de suprafață și 700 mil. mc resurse subterane.

Din punct de vedere administrativ, teritoriul bazinului hidrografic Siret cuprinde 11 județe: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani, Iași, Galați, Brăila, Buzău, Covasna și Harghita.

Printre numeroasele atribuții pe care le are ABA PRUT se regăsește și „Avizarea și autorizarea din punct de vedere al gospodăririi apelor a lucrărilor și activităților ce se execută pe ape sau au legătură cu apele”.


Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Sergiu

    2 februarie 2021 at 1:41 PM

    Cainii latra, caravana trece! Asa si la Palatul Culturii, o fosta chelnerita, vanzatoare de parfumuri si, varful carierei, vanzatoare de flori, a fost angajata fara concurs. La fel, si o tanara speranta liberala, lider chiar al tineretului liberal … Asta e noul val al politicii romanesti, invatati de timpuriu la combinatii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top