Connect with us

Programul UNIVERSITĂȚILOR din IAȘI, SUCEAVA și BACĂU post-pandemie

Moldova

Programul UNIVERSITĂȚILOR din IAȘI, SUCEAVA și BACĂU post-pandemie

Ridicarea restricțiilor pandemice și a stării de alertă începând cu 9 martie 2022 presupune și reluarea procesului educațional „față în față” și de către universități

Ministerul Educației a permis o perioadă tranzitorie pentru trecerea de la formatul on-line/hibrid la formatul de predare fizic. Acest timp este necesar studenților pentru a putea să își rezolve situația locativă, pentru pegătirea spațiilor de cazare de către adminsitrațiile universităților de stat și universităților private.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

UAIC din Iași va relua activitățile în format fizic cel târziu în data de 4 aprilie 2022. În comunicatul oficial al UAIC se arată: „Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a validat, în ședința din data de 10 martie 2022, propunerea Biroului Executiv al Consiliului de Administrație ca toate facultățile să reia activitățile didactice cu prezență fizică cel târziu pe data de 4 aprilie 2022. Până la această dată se vor face demersurile necesare desfășurării în bune condiții a activităților didactice cu prezență fizică (elaborare orar, cazări studenți). În perioada 9 martie – 4 aprilie 2022 activitățile didactice care în mod obligatoriu se desfășoară față în față vor fi transmise în mod concomitent și online.Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate în format fizic în această perioadă vor fi recuperate până la sfârșitul semestrului al II-lea, din anul universitar 2021-2022”.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a anunțat  din februarie 2022, faptul că activitatea didactică va continua în format hibrid și în semestrul al II-lea: cursurile vor fi online, seminariile și laboratoarele față în față.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Din 14 martie 2022, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a început activitatea de predare în sistem clasic, ca urmare a deciziei Senatului Universității din 8 martie 2022, cu asigurarea unei perioade de tranziție până la data de 28 martie 2022, pentru studenții care nu pot ajunge la activitățile în format fizic din diverse motive obiective.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Nu există un anunț oficial publicat pe site-ul instituțional privind modul în care se vor efectua cursurile la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Unele facultăți ale Universității din Suceava au funcționat în format fizic încă de la începutul acestui an universitar. De exemplu, Facultatea de Drept și Științe Administrative a USV a derulat activități de învățământ în sistem clasic încă din 8 noiembrie 2021.

Asociația Studenților din Universitatea Suceava a dat pe 7 martie 2022 următorul comunicat: „În conformitate cu prevederile articolului II, punctul 3 din Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 99/2021, instituțiile de învățământ superior pot desfășura activități didactice în format online atât pe perioada stării de alertă, cât și pe întreaga durată a anului universitar 2021-2022.Astfel, în baza autonomiei universitare, fiecare instituție de învățământ superior își poate alege regimul de desfășurare a activităților didactice, pentru anul universitar 2021-2022 neexistând obligativitatea desfășurării în format fizic a procesului educațional după ridicarea stării de alertă, așa cum a afirmat astăzi Ministrul educației. Prevederea existentă la art. 40 din Legea 55/2020 este, astfel, o normă specială în vigoare aplicabilă în contextul actual.”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top