Connect with us

PROTEST pentru A7 și A8: ”De 14 ani se PROMIT autostrăzi în MOLDOVA! CORUPTIA a blocat dezvoltarea infrastructurii rutiere”

Moldova

PROTEST pentru A7 și A8: ”De 14 ani se PROMIT autostrăzi în MOLDOVA! CORUPTIA a blocat dezvoltarea infrastructurii rutiere”

MOLDOVA vrea AUTOSTRADĂ! PROTEST de amploare pe 10 APRILIE la intersecția dintre DN 2 – Tg. NEAMȚ

”Autostrada UNIRII și autostrada Moldovei (A8 +A7) NU au culoare politică! Indiferent cu ce partid simpatizezi, dar trăiești în regiunea Moldovei și îți dorești aceste autostrăzi în această viață, arată că îți pasă și vino la marșul auto din 10 Aprilie 2021. Dacă ACUM nu suntem UNIȚI, riscăm să nu vedem tronsoane din A8 și A7 finanțate prin PNRR!
Din Iași coloana auto – moto va pleca sâmbăta 10 Aprilie 2021, ora 10.00, de la rond capăt Păcurari.
Se va merge în coloană până la Cristesti – DN2, unde vom face joncțiunea cu cei de la Suceava, Botoșani, Tg. Neamț, Roman, Piatra Neamț, Bacău, Focșani, Vaslui. DOAR UNIȚI VOM REUȘI! Nu ne lăsați doar o mână de oameni să ne batem cu sistemul! Fiți solidari cu acest eveniment, căci interesul este comun!
ÎMPREUNĂ PENTRU A7!
ÎMPREUNĂ PENTRU A8!
ÎMPREUNĂ PENTRU MOLDOVA!”, a declarat Cătălin URTOI.

Motivele protestului

Potrivit lui URTOI, A7 și A8 sunt la un pas de a nu fi prinse pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și totodată, de mai bine de 14 ani se promit autostrăzi în Moldova, iar stadiul acestor proiecte este tot în faza de S.F. și proiect.

1. Deoarece de peste 14 ani se promit autostrăzi în Moldova, iar stadiul acestor proiecte este tot în faza de SF și Proiect (vezi A8)
2. Finanțarea unor tronsoane din A8 prin PNRR este incertă deoarece firmele de proiectare nu reușesc să respecte termenele și în teren nu se lucrează conform graficelor stabilite prin contract.
3. Tronsoanele de pe A7 din Moldova sunt întârziate ca și Proiectare, iar riscul este de a nu fi prinse în PNRR (vezi tronsonul Bacău – Pașcani)
4. CORUPTIA ȘI LICITAȚIILE CU DEDICAȚIE au dus la aceste situații fără ieșire.
Nimeni nu își asumă o resetare a modului de lucru pentru o abordare eficientă a proiectelor Moldovei.
5. Continuă finanțarea masivă a proiectelor de infrastructură din Ardeal, București și Oltenia, iar Moldova riscă ca și în acest an să nu primească sume importante.
6. Clasa politică din Moldova nu reușește să depășească starea din campania electorală (vezi situația Iașului), iar subiectele principale cum sunt investițiile sunt pe planul doi.

Protestul se anunță a fi unul de amploare!

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top