fbpx
Connect with us

# REZIST pentru USR-işti în funcţiile publice! Evoluţii ale războiului POLITIC

Moldova

# REZIST pentru USR-işti în funcţiile publice! Evoluţii ale războiului POLITIC


Prefecţii şi subprefecţii USR-PLUS aşteaptă să vadă dacă mai au sau nu loc de muncă, în funcţie de cum va evolua scandalul politic din sânul coaliţiei de guvernare

Florin Cîţu, premierul liberal ce aşteaptă moţiunea de cenzură să vadă dacă mai are vreun viitor în politică sau nu, şi Ludovic Orban, preşedintele PNL care află din presă când sunt convocate şedinţe ale structurilor centrale ale partidului, la care oricum nu participă, au anunţat la unison că se ia în calcul demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS din judeţele ţării.

Cel mai probabil ca măsură de presiune sau poate chiar răzbunare, la anunţul useriştilor cu PLUS că se retrag de la guvernare şi că depun sau/şi votează “orice” moţiune de cenzură împotriva guvernului liberal. Sau, mai bine zis, împotriva guvernului pe care voia preşedintelui Klaus Iohannis l-a voit.

Rămâne de văzut dacă ameninţarea demiterii prefecţilor şi subprefecţilor de la USR-PLUS chiar va fi pusă în aplicare sau va fi la fel de “volatilă” şi neserioasă ca ameninţarea miniştrilor din aceeaşi formaţiune politică şi anume că vor demisiona din Guvern luni, 6 septembrie.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministerul Turismului a emis avizul pentru înfiinţarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei „Bucovina”

Până la ora redactării articolului, miniştrii nu demisionaseră, iar prefecţii şi subprefecţii încă mai erau pe scaunele lor. Semn că negocierile încă se derulau şi că plecarea de pe scaune e tare grea şi dureroasă, oricât de mare ar fi scandalul politic.

Revenind la situaţia din Moldova, după cum News Moldova a mai relatat, în mai toate judeţele sunt userişti cu PLUS care aşteaptă să vadă dacă şi cât mai #rezistă pe scaunele de prefecţi sau subprefecţi.

PREFECTII USR se pregatesc sa PLECE! La SUCEAVA, prefectul CIMPOESU si-a prezentat deja BILANTUL

#REZIST în funcţii publice. Situaţia din Moldova

La Botoșani, afectat de moțiunea depusă de USR PLUS ar putea fi subprefectul de la PLUS, Magda OLENIUC. La Suceava, prefectul Iulian CIMPOEȘU este tot membru USR PLUS şi s-ar putea trezi oricând cu firmanul de la Guvernul Câţu.

Și Bacăul are prefect de la USR PLUS, în persoana lui Leonard BULAI. La Iași, subprefectul Ștefan TANASĂ este membru USR PLUS și are şi el emoţii. În aceeași situație sunt și Florin ZAHARIA și Ioan MERARU, subprefecții USR PLUS de la Neamț.

News Moldova îți recomandă și ...   Prima femeie primar din istoria României a fost aleasă în județul Vaslui la alegerile locale din anul 1930

La Vaslui, afectat de ruperea coaliţiei ar putea fi Marcel LĂUDATU, prefectul județului, iar prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu, poate cel mai “prevăzător”, şi-a prezentat deja şi bilanţul de activitate. La şase luni, dar poate fi “liniştit” şi cel de la final de mandat, dacă lupta politică o impune.

Şi, dacă va fi să fie divorţ politic total între PNL şi USR-PLUS, după “etapa” pe prefecţi şi subprefecţi ar putea urma cea pe majorităţi în consiliile locale sau judeţene. Cu capete de viceprimari sau vicepreşedinţi de judeţ care ar putea să cadă pe altarul luptei ideologice.

Revenind la ceea ce se întâmplă la centru, un lucru este evident: funcţiile la care am făcut referire, de prefect, subprefect, viceprimari sau vicepreşedinţi de CJ, au ajuns în poala unora ca urmare a unor negocieri şi înţelegeri politice.

Când înţelegerea politică pică, funcţia… pleacă. Ludovic Orban a anunţat că va atenta la scaunele cu pricina în încercarea de a mai convinge pe cineva că el e încă şef în PNL şi că mai are câte ceva de oferit pentru liberali: respectiv scaunele de pe care pleacă useriştii. Numai că… i-ar trebui şi un guvern “al lui” ca să se poată ţine de cuvânt.

News Moldova îți recomandă și ...   307 ani de la apariția monumentalei lucrări a domnitorului savant al Moldovei, Dimitrie Cantemir

Premierul Cîţu a apelat şi el la aceeaşi ameninţare în speranţa că dorinţa de a rămâne pe scaune a useriştilor din teritoriu va îndupleca “centrul” care o ţine sus şi tare cu moţiunea şi cere clar “Cîţu-out” pe motiv de demitere la ceas de seară a ministrului Justiţiei.

Cum va evolua şi se va tranşa scandalul e greu de anticipat acum, însă e clar că negocierile sunt în toi şi toată lumea ţine cu dinţii de propriul scaun. În vreme ce românii simpli se uită cu jale şi cu lacrimi în ochi cum scumpirea energiei electrice, a gazului metan şi toate celelalte scumpiri în general îi lasă mai săraci decât erau. Însă, dacă nu e pâine, politicienii noştri ne dau, ca de obicei, mult circ.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top