Connect with us

REZULTATE Evaluarea Națională 2022! IATĂ clasamentul la nivelul MOLDOVEI

Moldova

REZULTATE Evaluarea Națională 2022! IATĂ clasamentul la nivelul MOLDOVEI

Inspectoratul Școlar Județean Iași a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în perioada 14 – 16 iunie 2022

Rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională situează școlile din județul Iași pe locul al III-lea în clasamentul național, fiind obținute 16 medii de 10: 7 la Colegiul Național, 4 la Colegiul Național Emil Racoviță și 2 la Colegiul Național Costache Negruzzi, iar câte o medie de 10 se înregistrează la Școlile Gimnaziale Bogdan Petriceicu Hașdeu și Ștefan Bârsănescu din Iași și încă una la Școala Gimnazială Ioanid Romanescu din Voinești.

Județul Iași se situează pe primul loc pe regiunea Moldovei la rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională. În județ sunt 16 absolvenți cu media 10 și o promovabilitate de aproape 85% peste media națională.

Acest rezultat situează Iașul pe locul III pe țară. În Moldova, locul secund este ocupat de Suceava – opt medii de 10: patru sunt din municipiul Suceava, două din Rădăuți și câte unul din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. Pe locul III se situează județul Bacău, dar în acest județ particularitatea este că toate mediile de 10 au fost obținute de absolvenți de școli gimnaziale și nu colegii naționale.

În clasament, pe locul IV se situează județul Vrancea – șase medii de 10. La egalitate pe locurile V și VI, județele Botoșani și Galați, fiecare având câte cinci medii de 10. Mai către sfârșitul clasamentului, județul Neamț – trei medii de 10 – și ultimul pe Moldova, județul Vaslui – două medii de 10. După rezolvarea contestațiilor, se vor afișa rezultatele finale.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top