La eveniment au fost prezenți, alături de slăniceni, de membri ai Consiliului Local și de investitori în această stațiune, dar și de autorii enciclopediei, oaspeți din Danemarca și din Republica Moldova și, evident, din Bacău. Între ei a fost deputatul din Republica Moldova Petru Frunze – președintele Comisiei pentru integrarea Republicii Moldova în Europa. De la Bacău și de la Moinești au venit europarlamentarul Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, subprefectul Narcis Jitaru, managerul Spitalului municipal moineștean, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț și Viorel Ilie, director în Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, moineștean și el.

În cadrul evenimentului, profesorul Corneliu Stoica a primit titlul Cetățean de onoare: „Vă oferim acest titlu – a spus primarul Gheorghe Baciu – pentru ceea ce ați făcut pentru comunitatea din Slănic Moldova, prin datele adunate și puse în cărți. Date pe care le-ați valorat și le-ați oferit, prin cărțile pe care le-ați scris, nouă și turiștilor care vin la noi. Și ați realizat Enciclopedia cu un mare profesionalism”.

 Corneliu Stoica: «Eu locuiesc în orașul Târgu Ocna, dar prin lucrarea de acum, dedicată Slănicului Moldovei, reunesc cele două localități, Slănicul fiind o parte din Târgu Ocna pe moșia domnească de odinioară. Cele două orașe se reunesc măcar sub pana unui istoric, care vrea să reînvie trecutul prin ce a avut el mai valoros. De Slănic Moldova sunt legat de mai bine de jumătate de secol. Am fost profesor în Târgu Ocna și am avut mulți elevi și din Slănic. Am avut și ocazia să colind întreg bazinul Slănicului, uneori alături de oameni avizați, de la care am învățat multe despre elementele geografice ale locului. Iar primele rânduri despre Slănic Moldova le-am scris în 1995, când am scos o carte despre istoria orașului Târgu Ocna. Dar, au urmat pagini întregi în „Dicționarul istoric al localităților trotușene”, în „Enciclopedia Văii Trotușului”, în „Valea Trotușului – ghid turistic vizual” și nu numai. Iar prima lucrare dedicată doar Stațiunii este „Slănic Moldova de odinioară. Cărți poștale ilustrate”, un album distins cu diploma în rang de medalie de argint la Filocarta București, în 2016 și cu alte distincții, ulterior.»