Connect with us

TOP 10 parlamentari din Regiunea MOLDOVEI! Care sunt cei mai IMPLICAȚI dar și cei mai DEZINTERESAȚI aleși

Moldova

TOP 10 parlamentari din Regiunea MOLDOVEI! Care sunt cei mai IMPLICAȚI dar și cei mai DEZINTERESAȚI aleși

“RAPORT PARLAMENTAR – 2021”, rubrica de analiză a activității deputaților și senatorilor din Regiunea Moldovei ne-a permis realizarea unui TOP al aleșilor. Iată care sunt cei mai harnici dar și cei mai puțin implicați  aleși din județele Moldovei

Luna februarie 2022 a fost prima lună a sesiunii parlamentare de primăvară-vară. Alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 au asigurat conformația politică actuală a Parlamentului României. Pandemia, criza guvernamentală, activitatea contestată a Guvernului Cîțu, ieșirea USR de la guvernare, construcția coaliției PSD-PNL-UDMR, învestirea Guvernului Nicolae Ciucă, controversele crizei facturilor uriașe, rezultate din politica de liberalizare a pieței de energie electrică și gaze naturale au fost principalele evenimente ale anului politic 2021.

Parlamentarii din județele Moldovei – Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Vaslui au fost și ei prezenți în dezbaterea politică.

În evaluarea activității lor, la publicarea rapoartelor de activitate, s-a ținut cont de informațiile oficiale prezentate pe site-urile Senatului și Camerei Deputaților. S-a ținut cont de implicarea acestor parlamentari în activitatea legislativă, de interpelări, declarații politice și activitatea de teren. S-a urmărit în permanență respectarea raportului dintre activitatea de interes național și activitatea de interes regional/local

Topul celor 10 parlamentari cu activitate susținută în Parlament

Ioan Bălan

  1. Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan face parte din Comisia pentru politică externă și din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. Este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Arabă Siriană și Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina.

RAPORT PARLAMENTAR Ioan BALAN – AICI

A depus în scris 24 de declarații politicea luat cuvântul de 2 ori în două ședințeA avut 12 propuneri legislative inițiate, din care care 1  a fost promulgată ca lege. A adresat 34 de întrebări și interpelări. Ioan Bălan este unul dintre cei mai longevivi parlamentari ai Moldovei.

A fost deputat, neîntrerupt din 2008, până în prezent. Se remarcă un interes pentru suceveni la nivelul declarațiilor și interpelărilor, având un numar mare de inițiative legislative. A depus în scris 24 de declarații politicea luat cuvântul de 2 ori în două ședințeA avut 12 propuneri legislative inițiate, din care care 1  a fost promulgată ca lege. A adresat 34 de întrebări și interpelări.

Mirela Elena Adomnicăi

2. Deputatul PSD de Suceava Mirela Elena Adomnicăi este membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Deputatul social-democrat este la al doilea mandat de parlamentar în Parlamentul României.

RAPORT PARLAMENTAR Mirela Elena ADOMNICĂI – AICI 

Fiind un politician cu experiență la nivel național, deputatul social-democrat a devenit un comunicator esențial și chiar un vector pentru imaginea PSD, care, asta este realitatea. la Suceava nu este dintre cele mai bune. Totuși, prin implicarea sa în alegerile locale și parlamentare, PSD a mai crescut ăn preferințele sucevenilor, deși, Suceava  ca județ este un „fief” tradițional al PNL.Deputatul Mirela Elena Adomnicăi a avut un număr  de  17 inițiative legislative  din care 1 a fost promulgată ca lege A avut 21 de interpelări. A luat cuvântul în plen de  13 de ori  a avut 4 declarații politice și a participat la votul a 5 moțiuni de cenzură. Declarațiile sale politice au vizat teme precum ineficiența PNRR, problema închiderii școlilor în pandemie, sărăcia energetică a românilor, bugetul de stat, incapacitatea Guvernului de a lua decizii eficente, privatizarea mascată a Sănătății.Interpelările deputatului social-democrat Mirela Elena Adomnicăi vizează probleme de interes deosebit pentru economie-IMM -uri, PNRR, capitalul de lucru, fondurile europene, promovarea exporturilor, aducțiunea la gaze naturale prin PNRR, domenii prioritare precum IT, construcții, agricultură, legea minelor, Autostrada A7. De asemenea, un număr mare de interpelări țin de probleme punctuale ale sucevenilor.

George Mîndruță

3. Senatorul USR George Mîndruță a fost ales în Circumscripția Electorală Nr. 35 Suceava, pe listele Alianței Electorale USR PLUS. Face parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

RAPORT PARLAMENTAR George MÎNDRUȚĂ – AICI 

Senatorul USR activează ca Secretar al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță naționalăDe asemenea, este Membru al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat.

Parlamentarul George Mîndruță face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Libaneză; Grupul parlamentar de prietenie cu Statul Israel; Grupul parlamentar de prietenie cu Bosnia şi Herţegovina.

Senatorul George Mîndruță a inițiat o propunere legislativă pentru completarea Ordonanței de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare.

A inițiat, de asemenea, propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei. Ambele inițiative legislative se află în lucru.

Toate inițiativele la care senatorul Gheorghiță Mîndruță a fost co-inițiator au vizat domenii esențiale precum efectuarea on-line a mai multor tipuri de plăți, admiterea probelor video care pot ajuta la stabilirea faptelor penale de pe drumurile publice chiar dacă nu sunt omologate oficial, acordarea decorațiilor numai persoanelor care nu au comis fapte reprobabile, reglementarea prelungirii instalării echipamentelor de măsurare energetică, acrodarea de indemnizații persoanelor care au participat la acțiuni militare, care au fost rănite, respectiv urmașilor celor decedați, organizarea Poliției Române.

A avut numeroase interpelări, declarații și a oferit audiențe în teritoriu.

Angelica Fădor

4. Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor este Vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Este membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO. Este vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cipru. Face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Australia și din Grupul parlamentar de prietenie cu Mongolia.

RAPORT PARLAMENTAR Angelica FĂDOR – AICI 

A luat cuvântul de șase ori în Parlament, a avut 35, propuneri legislative din care 4 au fost promulgate ca legi. A adresat 10 întrebări și interpelări.Cele mai multe propuneri legislative se află la comisii. Sunt inițiative asumate de partid, în spiritul disciplinei de partid. Unele propuneri legislative se regăsesc în cadrul comisiei din care face parte parlamentarul.

Eugen Țapu Nazare

5. Senatorul Eugen Țapu Nazare (PNL Neamț) este membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resuse minerale a Senatului României.  Începând cu data de 1 septembrie 2021, Eugen Țapu Nazare deține funcția de Chestor al Senatului României.În luna februarie 2021, Eugen Țapu Nazare a devenit membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP). Senatorul Eugen Țapu Nazare (PNL Neamț) este membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resuse minerale a Senatului României.  Începând cu data de 1 septembrie 2021, Eugen Țapu Nazare deține funcția de Chestor al Senatului României.În luna februarie 2021, Eugen Țapu Nazare a devenit membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP).

RAPORT PARLAMENTAR Eugen Țapu NAZARE – AICI

Activitatea parlamentară a senatorului Eugen Țapu Nazare s-a axat atât pe domenii din sfera comisiei în care activează, dar și pe domenii de interes direct pentru locuitorii județului Neamț.Investițiile, educația, siguranța cetățenilor, calitatea actului administrativ, vizitele de lucru și documentare, situația investițiilor cu finanțare europeană, sprijinirea autorităților locale în atragerea de fonduri europene,  sprijinirea persoanelor defavorizate, copiilor, studenților, compensarea prețului la utilități pentru sezonul rece 2021-2022 prin măsuri concrete reprezintă elementele activității senatorului Eugen Țapu Nazare în perioada decembrie-2020-noiembrie 2021. Activitatea senatorului Eugen Țapu Nazare din primul an de mandat este una eficientă și axată pe problemele comunității locale.Cel mai important aspect al activității parlamentarului este acela al susținerii deschiderii unei fabrici pe teritoriul județului Neamț, care ar urma să creeze locuri de muncă.

Vasile Cîtea

6. Deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea face parte din Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (din martie 2021). Activează în Comisia pentru tineret și sport ca Vicepreşedinte. A fost membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic (până în martie 2021).Face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Kazahstan ca Vicepreşedinte. Este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Islamică Iran.A avut 27 de intervenții și declarații politice, precum și 8 interpelări.

RAPORT PARLAMENTAR Vasile CÎTEA – AICI 

A participat la semnarea, dezbaterea și votul a șase moțiuni de cenzură. A avut 32 inițiative legislative din care 3 au fost promulgate ca legi.Vasile Cîtea este la al doilea mandat de parlamentar.Deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea  este un parlamentar activ care s-a implicat în proiecte atât local – regionale cât și în proiecte naționale.

Unele dintre aceste inițiative se regăsesc în domeniile comisiilor unde activează deputatul social-democrat.Deputatul Vasile Cîtea s-a remarcat ca un susținător de la tribuna Parlamentului a inițiativelor legislative de interes general dar și de interes local și regional. S-a pronunțat pentru protejarea sănătății ieșenilor în perioada în care Iașul s-a aflat în scenariul roșu.De asemenea, o componentă importantă a acțiunilor politice ale parlamentarului Vasile Cîtea o reprezintă sprijinirea sportului românesc de perfomanță.

Marius Eugen Ostaficiuc

7. Deputatul PSD de Iași Marius Eugen Ostaficiuc face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci. Este membru în Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989 (din mai 2021).Face parte ca Vicepreședinte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, ca membru din Grupul Parlamentar de prietenie cu Republica Algeriană Democratică şi Populară și Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina.

RAPORT PARLAMENTAR Marius Eugen OSTAFICIUC – AICI 

Deputatul a avut 22 de inițiative legislative din care 3 au devenit legi. A luat cuvântul în 4 ședințe, a depus 9 declarații în scris și a adresat 9 interpelări. A participat la votarea a 5 moțiuni.Deputatul Marius Eugen Ostaficiuc a fost activ și la capitolul interpelări, multe dintre acestea fiind de interes pentru Iași și pentru Moldova.

Cătălina Ciofu

 

8. Deputatul Cătălina Ciofu (PNL Bacău) a luat cuvântul în 4 ședințe. A inițiat 23 propuneri legislative, dintre care două au devenit legi. A adresat o singură interpelare.

RAPORT PARLAMENTAR Cătălina CIOFU – AICI 

Deputatul activează în trei comisii:

Deputatul Cătălina Ciofu s-a implicat în dezbateri privind știința, lucrările de amenajare a teritoriului, serviciile comunitare pentru situații de urgență, cooperarea europeanăCa membru în Comisia pentru amenajarea teritoriului, deputatul Cătălina Ciofu a adresat o interpelare pe tema stadiului lucrărilor de consolidare a malului râului Trotuș din zona DN 12A.Ca membru al Comisiei pentru știință și tehnologie, Cătălina Ciofu a insistat pe rolul activ al științei și pe faptul că știința trebuie să stea la temelia societății contemporane, în declarația politică intitulată: „Încrederea în ştiinţă ne ajută să înţelegem mai bine lumea în care trăim”.A luat cuvântul la dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 217/2020 pentru modificarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă (PL-x 103/2021), care  a rămas pentru votul final.

George Șoldan

9. Deputatul George Șoldan (PSD) a fost ales în Circumscripția Electorală Nr. 35 Suceava. Deputatul a fost ales Secretar al Comisiei Camerei Deputaților pentru politică economică, reformă şi privatizare.Este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Lituania, îndeplinind chiar funcția de Vicepreşedinte. Mai activează în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Democratică Congo și în Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina. 

RAPORT PARLAMENTAR George ȘOLDAN – AICI 

Datorită vecinătății directe a județului Suceava cu Ucraina, prezența deputatului Gheorghe Șoldan este un câștig atât pentru suceveni cât și pentru Parlamentul României.Gheorghe Șoldan este cel mai tânăr deputat de Suceava din Parlamentul României. Gheorghe Șoldan a luat cuvântul în plen de 4 ori, a făcut 11 declarații politice. A adresat 12 întrebări și interpelări. A făcut 26 declarații de presă, ceea ce atestă o implicare directă în relația cu presa ca factor de comunicare.

A susținut în luările de cuvânt,  Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2020 pentru completarea Legii nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, Autostrada Unirii.Deputatul Gheorghe Șoldan a acordat o atenție deosebită audiențelor și demersurilor către instituții prin care să deblocheze situații din domeniul medical, în special cele oncologice.

A semnat 6 moțiuni, dintre care una, a fost adoptată, aceea prin care Guvernul Florin Cîțu a fost demis de Parlament.A participat la 99 ședințe de Comisie pentru dezbateri asupra proiectelor de lege aflate pe ordinea de zi, la audierea miniștrilor propuși pentru diverse portofolii, audierea conducerii ASF.

Numele deputatului Gheorghe Șoldan se găsește pe 30 de inițiative legislative. A inițiat, de asemenea, un proiect de hotărâre devenit lege.Se poate observa că majoritatea inițiativelor sale legislative sunt axate pe probleme legate de investiții directe în interesul cetățenilor.

Marius Bodea

 

10. Senatorul USR de Iași Marius Bodea este membru în Comisia pentru ape păduri și fond cinegetic, fiind ales și Comisia pentru transporturi și infrastructură. Senatorul USR este la al doilea mandat de parlamentar.În prezent, senatorul de Iași este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Emiratele Arabe Unite ca Vicepreşedinte, membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Lituania, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Arabă Egipt.Senatorul USR Marius Bodea a avut un număr  de 61 inițiative legislative din care 5  au fost promulgate ca legiA avut 33 declarații politice, 18 întrebări, 8 interpelări. A luat cuvântul în plen de 16 de ori și a participat la votul unei moțiuni de cenzură.

RAPORT PARLAMENTAR Marius BODEA – AICI 

Senatorul USR de Iași Marius Bodea a avut inițiative legislative care au legătură cu domeniul comisiilor de activitate, în care activează.Declarațiile sale politice s-au referit la chestiuni punctuale, precum greșelile primarului Mihai Chirica, lecțiile de curaj ale inginerului Florin Tăut, neadevăruri legate de alocările din rezerva de stat, criza pandemică, spectrul crizei economice, codul urbanistic, PNRR, depopularea României, dezvoltarea orașelor, alegeri pentru primari în două tururi de scrutin.La capitolul inițiative legislative, regăsim priorități precum statutul parlamentarilor, Codul Administrativ, Codul Fiscal, Codul Civil,  lucrări de construcții, marketingul produselor alimentare, asistenții maternali, politica energetică,  circulația pe drumurile publice, calitatea mediului ambiant etc.

Cele 8 interpelări ale senatorului Marius Bodea vizează alocările de la fondul de rezervă al statului, anularea ședințelor privind progresul infrastructurii în Moldova, Institutul de Medicină Cardiovasculară Iași, Autostrada A8, Varianta de Ocolire Iași Est, Angajările de la Apele Române, PUG Iași. 

Marius Bodea a desfășurat o activitate susținută la nivel parlamentar, în domeniul comisiilor în care este membru și în spiritul ideologiei partidului său. A avut un foarte mare număr de inițiative legislative, raportat la parlamentarii care reprezintă județul Iași și la parlamentarii de la nivel național. A avut inițiative legislative importante, declarații politice și interpelări de interes pentru ieșeni.

 

Topul RUȘINII! Cei mai neimplicați 10 parlamentari moldoveni

Cosette Paula Chichirău

  1. Deputatul USR de Iași Cosette Paula Chichirău activează în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci unde este Vicepreşedinte al Comisiei. Este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Bahrein, în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Islamică Pakistan, unde este și Vicepreşedinte. De asemenea mai face parte și din Grupul PRO-America.

RAPORT PARLAMENTAR Cosette Paula CHICHIRĂU – AICI 

Deputatul USR este unul dintre cei mai titrați parlamentari români la capitolul studii și experiență de muncă în străinătate. Are studii universitare economice la Iași, completate cu master și doctorat în SUA, unde a și lucrat  în domeniul privat marketing-ului și analizei de risc din 2002 până în 2016, urcând până la poziții de co-fondator, managing director și CEO.

Ar fi fost de așteptat ca după o asemenea biografie, deputatul de Iași să se implice foarte mult în chestiunile de dezvoltare economică a României în general și a județului Iași în special.

A luat cuvântul numai de patru ori în patru ședințe, incluzând aici și depunerea jurământului. În dreptul numelui său se găsesc 27 propuneri legislative inițiate, din care 1 a fost promulgată ca lege. A votat o moțiune de cenzură, contra Guvernului Cîțu. A inițiat și un proiect de hotărâre, legat de modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Laura Iuliana Scântei

2. Senatorul PNL de Iași Laura Iuliana Scântei este Președintele Comisiei Juridice din Senat. Legăturile sale cu Iașul sunt sporadice, fiind cunoscut faptul că în afară de originea ieșeană, parlamentarul liberal nu s-a implicat direct în rezolvarea problemelor ieșenilor.

RAPORT PARLAMENTAR Laura Iuliana SCÂNTEI – AICI 

Este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Finlanda și în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Indonezia.

A luat cuvântul de 5 ori în trei ședințe pe probleme de ordin juridic, privindactivitatea și raportul de activitate al Avocatului Poporului.

A avut 22 de inițiative legislative din care cinci au devenit legi.

Costel Șoptică

 

3. Deputatul PNL de Botoșani Costel Șoptică este membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, fiind ales Vicepreşedinte din februarie 2021. Deputatul liberal este la al  3-lea mandat de parlamentar.

RAPORT PARLAMENTAR Costel ȘOPTICĂ – AICI 

Deputatul Costel Șoptică este liderul de necontestat al PNL Botoșani, fiind reconfirmat ca lider în iunie 2021.

Deputatul PNL de Botoșani Costel Șoptică a avut 13 inițiative legislative din care 2  au fost promulgate ca legi. A luat cuvântul în 3 ședințe și a susținut 4 întrebări și interpelări.

Mihaela Purcărin

4. Senatorul Bianca Mihaela Purcărin, PSD Bacău este membră în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Croaţia; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria; Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Norvegiei; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Finlanda; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovacă; Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Elenă.

RAPORT PARLAMENTAR Mihaela PURCĂRIN – AICI 

Senatorul PSD de Bacău Bianca Mihaela Purcărin fiind de formație medic, ar fi fost de așteptat să fi fost mult mai combativă în chestiuni de interes medical, mai ales în actualul context pandemic. Sentorul are 8 inițiative legislative și prezența la 2 moțiuni de cenzură.

 

Maricel Popa

5. Senatorul Maricel Popa (PSD Iași) este foarte activ la capitolul declarații în mass-media. În ceea ce privește activitatea parlamentară, ea este modestă. Există o singură inițiativă legislativă de interes pentru Iași. În rest, inițiativele se încadrează pe linia ideologică a PSD. Sunt inițiative de ordin general, asumate de PSD și nu de un parlamentar anume.

RAPORT PARLAMENTAR Maricel POPA – AICI 

Maricel Popa este critic la adresa PNL, afirmând că la nivelul Iașului, PNL a reușit să finalizeze o parte din ceea ce se începuse în perioada când a condus destinele politice ale județului Iași. O singură inițiativă privește în mod direct județul Iași, cea legată de Institutul Regional de Boli Cardiovasculare. Celelalte inițiative au legătură cu domeniul comisiei din care senatorul de Iași Maricel Popa (PSD) face parte. MEra de așteptat ca la experiența sa adminsitrativă, Maricel Popa să aibă și propuneri axate direct pe necesitățile ieșenilor.

Vasile Cristian Achiței

6. Senatorul PNL de Botoșani Vasile Cristian Achiței este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Turkmenistan; Grup parlamentar de prietenie cu Elveţia; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia. 

RAPORT PARLAMENTAR Vasile Cristian ACHIȚEI – AICI 

Activitatea parlamentară a senatorului PNL de Botoșani Vasile Cristian Achiței se rezumă la numai 7 inițiative legislative, din care una a fost promulgată lege.Foarte mulți parlamentari fac publice subiectele audiențelor din teritoriu. Parlamentarul este Secretar în  Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, de la data de 08.02.2021  și membru în Comisia pentru transporturi şi infrastructură de la data de 22.12.2020.

Ioan Stan

7. Senatorul Ioan Stan, PSD Suceava este  Președinte al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare. Este membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană.

RAPORT PARLAMENTAR Ioan STAN – AICI 

A avut 19 inițiative legislative din care 2 au devenit legi. A participat la votarea a 2 moțiuni de cenzură.Cele mai multe propuneri legislative se află la comisii. Sunt inițiative asumate de partid, în spiritul disciplinei de partid. Niciuna nu poartă amprenta personală a senatorului PSD de Suceava  Unele propuneri legislative se regăsesc în cadrul comisiei din care face parte parlamentarul social-democrat.

Mircea Dăneasă

8. Senatorul Mircea Dăneasă , AUR Suceava, este Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Arabă Egipt. Este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Japonia, Grupul parlamentar de prietenie cu Muntenegru, Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Maroc, Grupul parlamentar de prietenie cu India.

RAPORT PARLAMENTAR Mircea DĂNEASĂ – AICI 

Senatorul Mircea Dăneasă este membru în Comisia de Buget Finanțe și în Comisia pentru Administrație Publică. Senatorul a ținut pagina întâi a ziarelor atunci când a fost surprins ațipind în Parlament, când a mâncat cireșe dintr-un cireș din curtea Parlamentului. Parlamentarul a spus că practica un exercițiu de yoga când a fost întrebat de ce a ațipit. Întrebat de presă despre activitatea de la comisia de buget-finanțe, senatorul a explicat cum funcționează emisferele cerebrale.Senatorul Mircea Dăneasă este un parlamentar care respectă disciplina de partid. Deși este artist plastic, activează în comisia de buget finanțe a Senatului și în cea de administrație publică.Județul Suveava are nevoie de investiții din bugetul de stat, are nevoie de reforma administrației, deci era de așteptat ca senatorul să se implice mai mult.Nu s-a remarcat prin nicio declarație politică, interpelare în interesul sucevenilor.  Inițiativele legislative care apar în dreptul numelui său sunt inițiative promovate de partidul AUR, din care face parte.

Gabriela Crețu

 

9. Gabriela Crețu, senator PSD de Vaslui este unul dintre cei mai longevivi parlamentari. Deputat în legislatura 2004-2008, după o pauză de patru ani, din 2012, a fost aleasă senator în 2012, 2016 și 2020.

RAPORT PARLAMENTAR Gabriela CREȚU – AICI 

Este membră a Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Franceză -Senat și a  Grupului Parlamentar de Prietenie cu Regatul Spaniei. Senatorul Gabriela Crețu a participat la inițierea a 18 proiecte legislative și la votarea a două moțiuni de cenzură. Nicio inițiativă nu a devenit lege. Din cele 18 inițiative legislative, o bună parte sunt în diferite etape legislative. Niciuna nu  a fost respinsă, nu are procedura încetată și nici nu a fost retrasă de către inițiator.

Răzvan Cuc

 

10. Senatorul Răzvan Cuc  – PSD Neamț  este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Turcia. A avut 18 inițiative legislative. Niciuna nu a ajuns lege. Majoritatea inițiativelor se află la comisii.

RAPORT PARLAMENTAR Răzvan CUC – AICI 

Senatorul Răzvan Cuc (PSD Neamț) a avut o activitate modestă ca parlamentar. Era de așteptat ca măcar proiectul Autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș să fie unul care să fi făcut obiectul unor declarații active deoarece a fost asumat în Anul Centenarului, când la guvernare era PSD, iar el a fost Ministru al Transporturilor în trei guverne PSD.Răzvan Cuc preferă să își critice adversarii în declarații pe rețelele sociale și în mass-media.Inițiativele sale parlamentare sunt unele asumate de PSD pe linia ideologică social-democrată. Se pot observa că ele apar la mai mulți parlamentari, de regulă, la acei parlamentari care au o activitate modestă la Palatul Parlamentului.

 

Actuala situație politică internă și internațională poate fi un imbold pentru toți parlamentarii din județele Moldovei să se implice mai mult în viața politică parlamentară din România.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top