Connect with us

Urban Scope, firma “cu intrare”, continua seria “contractățelelor” de peste 100.000 ron/bucata la Primăriile din MOLDOVA

Moldova

Urban Scope, firma “cu intrare”, continua seria “contractățelelor” de peste 100.000 ron/bucata la Primăriile din MOLDOVA

Urban Scope, consultant pe PNRR la primăriile Suceava şi Botoşani

Modelul e unul deja patentat, achiziţii directe, iar miza ar fi consultanţa pentru atragerea banilor din celebrul Program Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

La Suceava suma e de 135.000 lei pentru încheierea unui contract de prestări servicii de consultanţă si proiectare pentru pregătirea cadrului de finanţare la nivelul fondului local – Componenta 10 PNRR, precum şi servicii de elaborare a documentaţiilor tehnice”.

La Botoşani, valoarea este puţin mai mică, 100.000 lei, iar obiectivul general al contractului este reprezentat de prestarea de servicii de consultanță în forma elaborării și depunerii a șapte aplicații de finanțare

Scopul acestora îl constituie participarea UAT Municipiul Botoșani în cadrul sesiunilor de apeluri de proiecte în cadrul Componentelor 5 și 10 din Programul Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv obținerea finanțării nerambursabile pentru proiectele prioritare ale municipiului Botoșani în contextul asistenței nerambursabile alocate.

News Moldova a scris în repetate rânduri despre această firmă din Bucureşti, una cu lipici la contracte cu primăriile din toată ţara.

URBAN SCOPE SRL a fost înființată în luna martie a anului 2016. Aceasta are sediu în Sectorul 1, București

Profitul net raportat pe anul 2021 este de aproape trei milioane de lei, la o cifră de afaceri de 8,6 milioane de lei. Firma are un număr mediu de 13 angajați, iar obiectul principal de activitate este „Activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică legate de acestea”.

De remarcat că faţă de 2020, cifra de afaceri a firmei s-a dublat, iar profitul a crescut de peste trei ori.

Administratorul firmei este Dragomir Radu-Marian. Despre acesta se ştie că a fost până în anul 2016 consilier personal al primarului municipiului Deva, Petru Mărginean, însă nu apare menționat în aparatul de specialiști.  În presa locală din Deva, Radu Dragomir este prezentat drept un personaj misterios şi unul dintre apropiaţii fostului ministru al Economiei, Codruţ Şereş, condamnat la închisoare după ce procurorii DNA l-au acuzat de subminarea economiei naţionale.

Potrivit presei locale, de-a lungul anilor, Dragomir a încheiat numeroase contracte cu instituțiile statului. Acesta a dirijat sume fabuloase către firmele unor prieteni, ca mai apoi banii să ajungă tot la el, prin intermediul firmei Dragomir Radu-Marian Persoană Fizică Autorizată.

Cât despre URBAN SCOPE SRL, societatea a fost inițial înființată pe numele a doi pensionari dintr-o comună vâlceană. În scurt timp, firma cu doi angajați pe atunci a devenit favorita primăriilor în elaborarea unor studii de fezabilitate.

La momentul actual societatea este administrată de Dragomir Radu-Marian.

Cât priveşte “afacerile” mai vechi ale acestei firme, News Moldova a relatat în repetate rânduri:

URBAN SCOPE, firma de casă a PRIMĂRIILOR din țară, a ajuns și la SUCEAVA! Contract de peste 100.000 RON cu primăria SUCEAVA

URBAN SCOPE, firma de casă a PRIMĂRIILOR din țară a ajuns și la IAȘI! Societatea a încheiat CONTRACTE în valoare de 10.420.886 cu instituțiile STATULUI


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top