fbpx
Connect with us

Ziua Națională a României, sărbătorită în orașele din regiunea de Nord-Est!

Ziua Națională a României, sărbătorită în orașele din regiunea de Nord-Est! - News Moldova

Moldova

Ziua Națională a României, sărbătorită în orașele din regiunea de Nord-Est!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Orașele din regiunea Moldovei au îmbrăcat straie de sărbătoare și sărbătoresc, alături de restul țării, 105 ani de la Marea Unire din 1918

Astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României, județul Vaslui este în sărbătoare.

Bârlădenii se vor bucura de o impresionantă paradă militară, iar la Vaslui, manifestările oficiale vor debuta cu salutarea Drapelului de luptă al României și vor culmina cu spectacole artistice ce vor încânta publicul. Iluminatul festiv va străluci în centrul civic, iar Municipiul Bârlad va marca ziua printr-o paradă militară de excepție și două expoziții aniversare.

Totodată, și județul Botoșani se pregătește pentru evenimente grandioase. Trei parade vor avea loc în municipiul Botoșani, Dorohoi și Darabani, iar cea mai spectaculoasă va fi în municipiul reședință de județ, unde trei avioane ale Inspectoratului General de Aviație vor aduce un plus de spectaculozitate. Suceava nu va fi mai prejos, cu zboruri cu avioane militare și o paradă militară la biserica Sf. Înviere, unde participă militari din Bistrița, Bacău și Botoșani.

Focșaniul marchează evenimentul pe strada Cuza Vodă, în fața Monumentului Independenței, în timp ce gălățenii vor fi martorii unei parade militare impresionante pe strada Brăilei, zona Potcoava de Aur. Programul manifestărilor în Galați include un Te Deum, ceremonial militar și religios la Cimitirul „Eternitatea”, iar după-amiaza va fi dedicată paradei militare cu tehnică și personal în zona Potcoava de Aur.

România sărbătorește cu demnitate și mândrie Ziua Națională, aducând comunitățile locale împreună într-o atmosferă de sărbătoare și unitate națională.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top