fbpx
Connect with us

1,8 milioane de șoferi fara asigurari rca afectati de falimentul falimentului Euroins

https www - News Moldova

National

1,8 milioane de șoferi fara asigurari rca afectati de falimentul falimentului Euroins


Situația falimentului Euroins aduce schimbări semnificative pentru 1,8 milioane de șoferi, care încă au asigurări RCA de la această companie. Aceste polițe expiră automat pe 8 septembrie, la 90 de zile după începerea procedurii de faliment

Cu toate acestea, autoritățile iau în considerare prelungirea acestui termen până pe 8 decembrie, pentru a oferi șoferilor suficient timp să își găsească alte asigurări, și pentru a profita de acoperirea oferită deja de polițele cumpărate de la Euroins.

Această extindere a valabilității asigurărilor RCA de la Euroins poate fi realizată prin modificarea legii FGA prin intermediul unei Hotărâri de Guvern sau a unei Ordonanțe de Urgență.

Această măsură a fost deja luată în cazul falimentului City Insurance, când Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor din clasa 15 (asigurări de garanții) pentru a evita problemele legate de lucrările contractate de autoritățile statului.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul AUR de Neamț, Sorin Lavric: „PNL-ul și PSD-ul vor deveni un soi de epigoni ai noștri, luându-ne toate temele, și intonându-le după partitura lor!”

În acest caz, inițiativa de prelungire a valabilității polițelor RCA emise de Euroins vine din partea ASF către Guvern și este probabil să fie adoptată în viitorul apropiat.

Această decizie este luată parțial pentru a evita o creștere bruscă a cererii de polițe RCA pe piață, în cazul în care toate polițele de la Euroins ar expira pe 8 septembrie. Aceasta ar crea o nevoie imediată de cel puțin 1,7 milioane de polițe, reprezentând peste 20% din portofoliul total de RCA în vigoare în prezent.

Chiar dacă există câțiva jucători pe piață cu interes în asigurări RCA, numărul total de companii rămâne relativ mic, iar nivelul de concentrare este în continuare ridicat, în ciuda reducerii față de perioada de dinaintea falimentelor City Insurance și Euroins.

News Moldova îți recomandă și ...   Gabriela Firea a dezvăluit că Marcel Ciolacu i-a cerut, după scandalul azilelor groazei, să rămână candidatul PSD la Primăria București!

Astfel, cererea crescută de 1,7 milioane de polițe RCA ar putea exercita presiune asupra societăților de asigurare, ceea ce ar putea duce la creșterea tarifelor sau încărcarea excesivă a unei sau două companii cu mai multe polițe RCA decât ar dori sau le-ar permite rezervele.

Este important de menționat că asigurările RCA aduc venituri semnificative pe termen scurt, dar și daune considerabile, ceea ce necesită rezerve mari și programe solide de reasigurare pentru a respecta cerințele de solvabilitate impuse de lege. De aceea, majorarea vânzărilor de RCA aduce de obicei nevoia de majorare a capitalului.

În prezent, piața asigurărilor RCA este relativ diversificată, cu jucători precum Groupama, Allianz Țiriac, Axeria, Grawe și alții care își împart cotele de piață. De asemenea, intrarea unor noi jucători pe piață, cum ar fi Eazy Asigurări, controlează de Sacha Dragic, și alții din zona fintech, ar putea aduce mai multă concurență și opțiuni pentru șoferi.

News Moldova îți recomandă și ...   Andrei BACIU, după ce a fost numit președinte la CNAS: „Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România!”

În concluzie, prelungirea valabilității polițelor RCA emise de Euroins până pe 8 decembrie este doar una dintre măsurile luate pentru a sprijini șoferii afectați de falimentul companiei. Această decizie vine în contextul altor măsuri, cum ar fi limitarea prețurilor și prelungirea termenului de intrare în vigoare a contractelor RCA, pentru a ajuta șoferii să își gestioneze tranziția către alte asigurări fără presiuni majore pe piață.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top