fbpx
Connect with us

450 milioane de euro, sprijin acordat femeilor și copiilor în dificultate

450-milioane-de-euro,-sprijin-acordat-femeilor-si-copiilor-in-dificultate

National

450 milioane de euro, sprijin acordat femeilor și copiilor în dificultate


MIPE  va implementa un pachet de măsuri de 450 milioane de euro pentru a sprijini femeile și copiii care se află în situații dificile

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va oferi acest sprijin pentru a răspunde nevoilor punctuale pe care le au mamele din grupurile vulnerabile. Măsurile vizează creșterea oportunităților pe piața muncii pentru femei, finanțarea cursurilor de recalificare, acordarea de trusouri pentru cupluri de mame și nou-născut și sprijin material direct (acoperirea costurilor de transport, rechizite, hrană pentru îmbrăcăminte și încălțăminte).

În perioada 2021 – 2027, România beneficiază de un program special dedicat persoanelor vulnerabile – prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, iar 10% din bugetul total al acestui program sunt bani europeni alocați măsurilor de sprijin pentru mame și copii în dificultate. Vom finanța acțiuni integrate prin care oferim atât sprijin material concret, cât și servicii de consiliere sau măsuri specifice pentru familiile monoparentale, în care unicul părinte este, în majoritatea cazurilor, mama.” a declarat ministrul Marcel Boloș.

News Moldova îți recomandă și ...   PREMIERĂ pentru România: începând din 2025, medicii de familie vor fi plătiţi în funcţie de performanţă

De asemenea, ne vom axa pe integrarea pe piața muncii a mamelor din grupurile vulnerabile, astfel încât ele să poată asigura copiilor lor condiții decente de viață și șansa la educație. Prin apelurile pe care le pregătim, atât autoritățile publice, cât și furnizorii privați de servicii sociale vor putea accesa finanțare pentru a răspunde unor nevoi punctuale ale mamelor și copiilor aflați în situații dificile”, potrivit declarației ministrului Marcel Boloș.

News Moldova îți recomandă și ...   Avertizare imediată ANM de ger năprasnic. Temperaturile ajung la minus 25 de grade

Acțiuni pentru sprijinirea cuplurilor mamă – nou-născut, unde bugetul total este de 120 milioane de euro, potrivit MIPE

Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027 și Programul Educație și Ocupare 2021-2027 include și următoarele măsuri:

Beneficiarii sunt cuplurile mamă – nou-născut din grupurile defavorizate, care primesc tichete sociale pe suport electronic pentru achiziționarea produselor de îngrijire a noului-născut:

  • mame beneficiare VMG
  • mame care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei
  • mame care se află în situație de risc, inclusiv cu dizabilități
  • mame aflate temporar în situații critice de viață
  • mame care nu dețin acte de identitate
  • mame minore
  • mame – cetățeni străini sau apatrizi provenite din zone de conflict
News Moldova îți recomandă și ...   Analiză Ajungem MARI: Doar o treime dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG

Ajutorul se acordă copiilor născuți cu cel mult 3 luni înainte de acordarea sprijin


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top