fbpx
Connect with us

Astăzi începe a doua sesiune a examenului național de bacalaureat. Peste 33.900 candidați înscriși

img 2 scaled - News Moldova

National

Astăzi începe a doua sesiune a examenului național de bacalaureat. Peste 33.900 candidați înscriși


A doua etapă a examenului național de bacalaureat pentru anul 2023 va debuta în data de miercuri, 16 august, și va avea peste 33.900 de candidați înscriși

Mai mult de 33.900 de candidați au completat înscrierile pentru participarea la sesiunea a doua a examenului național de bacalaureat din acest an. Datele furnizate de inspectoratele școlare județene arată că dintre aceștia, peste 22.600 sunt elevi din promoția anului 2023, iar aproximativ 11.300 sunt din promoțiile anterioare.

Probele scrise ale examenului se vor desfășura în 137 de centre de examen, în conformitate cu următorul program:

16 august: Proba la Limba și Literatura Română – proba E.a)
17 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c)
18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)
21 august: Proba la Limba și Literatura Maternă – proba E.b).

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 – 11 august.

News Moldova îți recomandă și ...   Potențialul industriei eoliene din România: oportunități și avertismente din partea CEO-ului Wind Europe, Giles Dickson

Prima afișare a rezultatelor, în conformitate cu prevederile în vigoare privind protecția datelor (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc pe 25 august, până la ora 12:00. Posibilitatea depunerii contestațiilor va fi deschisă în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. Candidații trebuie să completeze, semneze și să depună/transmită electronic o declarație-tip prin care să confirme că sunt conștienți că nota rezultată în urma soluționării contestației este definitivă și poate modifica, după caz, nota inițială, fie prin creștere, fie prin scădere.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate pe 29 august.

Probele scrise vor începe la ora 9:00, iar elevilor le va fi permis accesul în săli până la ora 8:30.

Candidații vor avea la dispoziție un interval de trei ore pentru elaborarea lucrărilor scrise, calculat de la momentul încheierii distribuirii subiectelor în sala de examen. Pentru redactarea răspunsurilor, candidații trebuie să folosească exclusiv cerneală sau pastă de culoare albastră, în timp ce pentru scheme și desene trebuie utilizat numai creion negru. În cazul probelor scrise la Matematică și Geografie, candidații pot folosi instrumente de desen. Utilizarea mijloacelor de calcul este interzisă la probele scrise, iar hârtia necesară va fi distribuită în sala de examen.

News Moldova îți recomandă și ...   Elisabeta Lipă îl acuză pe fostul ministru UDMR al Sportului, Eduard Novak că a lăsat „vistieria” goală! „Am preluat datorii şi executări!”

Candidații care au obținut aprobarea Comisiei Județene pentru prelungirea timpului de lucru (cu maximum două ore) vor avea acest beneficiu. Această prelungire este acordată în conformitate cu procedurile stabilite de Ministerul Educației, în scopul asigurării egalității de șanse pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Toate sălile de examen sunt echipate cu camere de supraveghere video și audio funcționale.

Este interzisă aducerea în sălile de examen a obiectelor precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. De asemenea, elevilor li se va interzice accesul în săli cu orice tip de materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, stocare sau comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

News Moldova îți recomandă și ...   Schimbări majore în privința voucherelor de vacanță și indemnizației de hrană pentru angajații la stat

De asemenea, este interzisă comunicarea între candidați sau cu exteriorul, transmiterea sau schimbul de foi, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Candidații prinși în astfel de situații vor fi excluși din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost utilizate sau nu, indiferent dacă au fost aduse de candidații respectivi sau de alți colegi, de membri ai comisiei sau de alte persoane, și indiferent dacă aceștia au primit sau au transmis astfel de materiale interzise. Ca urmare, acești candidați nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni de examen.

În zilele desfășurării probelor scrise, Ministerul Educației va pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top