fbpx
Connect with us

A fost promulgată legea privind Finanțarea Autostrăzii A7 de către Banca Europeană de Investiții

a-fost-semnat-contractul-pentru-ultimul-segment-al-autostrazii-a7,-tronsonul-pietroasele-municipiul-buzau

National

A fost promulgată legea privind Finanțarea Autostrăzii A7 de către Banca Europeană de Investiții


Legea privind acordul de finanțare în valoare de 600 de milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții pentru construirea Autostrăzii A7 – Moldova a fost oficial aprobată, marți, de Președintele Klaus Iohannis

Această lege are ca scop aprobarea Contractului de finanțare pentru Autostrada A7, care implică și cofinanțare din Mecanismul de redresare și reziliență, semnat între România și Banca Europeană de Investiții la București pe 12 iunie 2023 și la Luxemburg pe 14 iunie 2023.

Conform legii, întreaga autoritate și responsabilitate pentru realizarea proiectului Autostrada A7 România sunt delegate Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Implementarea acestui proiect va fi gestionată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – SA, care va acționa ca agenție de implementare.

Scopul principal al acestei inițiative legislative este construirea unei autostrăzi de 319 km, având un profil de 2 x 2 benzi de circulație, ce va conecta Ploiești și Pașcani. În vederea unei implementări eficiente, proiectul a fost divizat în patru secțiuni distincte: Ploiești – Buzău (63,25 km), Buzău – Focșani (82,44 km), Focșani – Bacău (95,9 km) și Bacău – Pașcani (77,39 km).


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top