fbpx
Connect with us

A început EVALUAREA administrării VACINULUI pentru COPIII cu vârste de 5-11 ani

A început EVALUAREA administrării VACINULUI pentru COPIII cu vârste de 5-11 ani - News Moldova

National

A început EVALUAREA administrării VACINULUI pentru COPIII cu vârste de 5-11 ani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat luni că a început evaluarea administrării vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer/BioNTech copiilor cu vârste de 5-11 ani

EMA va evalua administrarea vaccinului pentru COVID-19 al Pfizer/BioNTech copiilor cu vârste de 5-11 ani, urmând ca avizul Comisiei pentru medicamente pentru uz uman să fie transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală cu privire la această chestiune.

Deși vaccinul nu este permis pentru acea grupă de vârstă , atat în Statele Unite cât şi în Uniunea Europeană acesta a fost autorizat pentru utilizare la copii cu vârsta de peste 12 ani .

Se considera ca in ceea ce privește copiii, aceștia  sunt mai puţin expuşi la forme grave de COVID-19, însă pot răspândi virusul către alții, inclusiv persoanelor vulnerabile cu risc mai mare de boli severe. Pfizer şi partenera sa germană BioNTech au transmis săptămâna trecută date care susțin utilizarea vaccinului lor ARNm copiilor mici, între 5 și 11 ani. S-a constatat că vaccinul induce un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, într-un studiu clinic cu 2.268 de participanţi, au spus companiile luna trecută.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top