fbpx
Connect with us

Activități de prevenire a corupției din sistemul sanitar, organizate de Ministerul Sănătății

alexandru rafila - News Moldova

National

Activități de prevenire a corupției din sistemul sanitar, organizate de Ministerul Sănătății


Informaţii legate de modalităţile de prevenire a actelor de corupţie din sistemul sanitar, de încălcare a eticii profesionale şi a integrităţii au fost prezentate de specialiştii Serviciului de Integritate şi politici publice din cadrul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii, care au organizat în ultimele săptămâni mai multe activităţi

La acestea au participat managerii unităţilor aflate în subordinea/autoritatea Ministerului Sănătăţii.

“În vederea prevenirii actelor de corupţie şi de încălcare a eticii profesionale şi a integrităţii, specialiştii Serviciului de Integritate şi politici publice din cadrul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii au organizat în ultimele săptămâni mai multe activităţi la care au participat managerii unităţilor aflate în subordinea / autoritatea Ministerului Sănătăţii, directorii executivi ai Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi managerii Serviciilor de Ambulanţă Publică”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Au fost abordate teme care au vizat consolidarea cunoştinţelor privind starea de incompatibilitate şi a conflictelor de interese a personalului din sistemul sanitar.

Potrivit sursei citate, participanţii la cursuri trebuie să disemineze informaţiile personalului din subordinea lor.

Prezentările au fost susţinute de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne şi din Ministerul Justiţiei, precum şi de specialişti ai societăţii civile şi mediului de afaceri.

“Este încă o problemă la care trebuie să lucrăm toţi, cea legată de mentalităţi vechi. Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat prin informare şi educare. Pacienţii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii materiale personalului medical ca să obţină serviciile medicale de care au nevoie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.

MS precizează că activităţile de prevenire a corupţiei vor avea un caracter permanent, urmând a fi organizate sesiuni de informare şi instruire şi pentru alte categorii de personal din sistemul sanitar.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top