Connect with us

Administrația prezidențială de la KIEV: țările NATO din vecinătatea UCRAINEI să-și pregătească CAPACITĂȚILE de LUPTĂ

National

Administrația prezidențială de la KIEV: țările NATO din vecinătatea UCRAINEI să-și pregătească CAPACITĂȚILE de LUPTĂ

Administrația prezidențială de la Kiev recomandă țărilor NATO care se învecinează cu Ucraina să-și sporească starea de pregătire pentru luptă în contextul escaladării tensiunilor ruso-ucrainene

Președintele de la Kiev, Volodymyr Zelenskiy, a acuzat Moscova că a concentrat trupe la frontierele estice și sudice ale Ucrainei, iar Statele Unite au avertizat Rusia împotriva unei încercări de „intimidare” a Ucrainei, relatează The Moscow Times. Guvernul României a prezentat pe 31 martie un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar.

Guvernul României a prezentat recent un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la București, pe data de 5 septembrie 2020. Decizia Cabinetului condus de Florin Cîțu vine într-un context extrem de tensionat, cu Rusia concentrând forțe semnificative la frontierele Ucrainei. De altfel, un oficial de la Kiev a recomandat țărilor NATO vecine cu Ucraina să-și sporească starea de pregătire pentru luptă.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între România și Ucraina privind cooperarea în domeniul tehnico-militar a fost prezentat de Executivul de la București în ședința din data de 31 martie și a fost trimis pentru a fi discutat în Parlament.

Guvernul României a explicat în expunerea motivelor pentru emiterea actului normativ că „dimensiunea de apărare are relevanță în contextul mai amplu al situației din regiune, având în vedere interesul României de a susține parcursul și integrarea euro-atlantică a Ucrainei, prin dezvoltarea unui parteneriat funcțional prin identificarea domeniilor de cooperare de interes pentru ambele părți.

Materiale video postate pe contul de Twitter „The Intel Crab” arată zeci de tancuri și blindate și alte vehicule încărcate pe un tren, aflat pe podul ce traversează strâmtoarea Kerci, spre regiunea ocupată Crimeea

În ultimele săptămâni, pe rețelele de socializare au fost postate zeci de videoclipuri ce arătau convoaie rusești de tancuri și alte vehicule de luptă care, aparent, se îndreptau spre frontiera Rusiei cu Ucraina. De asemenea, au fost postate și imagini și materiale video care arată concertarea forțelor armate ucrainene în zonele de la frontiera cu Rusia.

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top