fbpx
Connect with us

Adrian Câciu, mesaj sumbru după greva profesorilor! Trebuie să ne îndatorăm și mai mult ca să finanțăm creșterile salariale!

ministrul-finantelor,-adrian-caciu,-vrea-ca-bugetul-pe-2023-sa-fie-adoptat-in-noiembrie.-„avem-o-rugaminte-sa-ne-atrageti-atentia-cand-incepem-sa-adormim”

National

Adrian Câciu, mesaj sumbru după greva profesorilor! Trebuie să ne îndatorăm și mai mult ca să finanțăm creșterile salariale!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În urma ședinței de Guvern de astăzi, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat că, deși România nu se află într-o situație economică extraordinară, au fost identificate resurse pentru a răspunde cererilor sindicaliștilor din Educație.

Ministrul de finanțe a recunoscut și „că puteam face mai mult și mai la timp”.

Adrian Câciu a subliniat că România se confruntă cu un context complicat, în care are loc o grevă în sectorul educației. El a făcut un apel către cadrele didactice pentru a se întoarce în sălile de clasă, în interesul elevilor și al procesului de învățare.

„Dacă cineva nu se va ține de cuvânt în acest angajament oricând lucrurile se pot întoarce în situația în care suntem, dar nu e de dorit acest lucru. Și niciuna din părți nu este în situația de a trata cu superificialitate. Și mai ales Guvernul, pentru că aici e vorba nu numai de cadrele didactice, este vorba de părinți, este vorba mai ales de copii și este vorba de viitorul României”, a spus Câciu.

„Eu, ca ministru de Finanțe, vă spun că eu cred că puteam face mai mult și mai la timp. Am găsit aceste soluții la acest moment și nu numai pentru Educație, dar în primul rând pentru Educație, pentru care s-au adoptat mai multe măsuri. Dar și pentru celelalte familii ocupaționale. Deși situația economică a României nu este una extraordinar de bună. De fapt, situația economică a Europei nu este una bună, dar până la urmă noi suntem puși în aceste funcții ca să găsim soluții pentru societate”, a mai spus ministrul.

Întrebat de unde vor proveni fondurile pentru măririle salariilor profesorilor, ministrul Adrian Câciu a spus că „am găsit aceste resurse în resursele bugetare de care dispune la acest moment România prin ordonatorii de credite care vor trebui să finanțeze aceste sume”.

Potrivit acestuia, este evident că Guvernul va avea o rectificare „destul de complicată”, dar se va continua prin redistribuirea resurselor și reprioritizarea unor acțiuni.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top