fbpx
Connect with us

Alexandru Rafila: Acoperirea vaccinală a scăzut în ultimii 10 ani, este sub 80%

Alexandru Rafila: Acoperirea vaccinală a scăzut în ultimii 10 ani, este sub 80% - News Moldova

National

Alexandru Rafila: Acoperirea vaccinală a scăzut în ultimii 10 ani, este sub 80%

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că „Acoperirea vaccinală în România, la toate tipurile de vaccin, a scăzut în ultimii zece ani de la 90% la mai puţin de 80%”.

‘Acoperirea vaccinală în România a scăzut. În ultimii zece ani a scăzut de la o acoperire vaccinală care depăşea 90% la o acoperire vaccinală care este sub 80% pentru toate vaccinurile. La rujeolă se fac două doze de vaccin. La prima doză avem în jur de 80-82%, la doza a doua – 68%. (…) Avem foarte multe cazuri de rujeolă, avem deja 12 decese înregistrate, care erau perfect evitabile dacă lumea se vaccina’, a afirmat ministrul pentruEuronews România.

Făcând referire la vaccinul anti COVID, Alexandru Rafila a transmis că în prezent în depozite se află trei milioane de doze şi şapte milioane de doze au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada imediat următoare.

‘Au fost contractate iniţial circa 94 milioane de doze de vaccin anti COVID, a fost redusă cantitatea în jur de 80 milioane prin vânzarea unora dintre ele, care erau în sarcina noastră să le cumpărăm. (…) S-au achiziţionat efectiv vreo 36 sau 37 de milioane de doze, care s-au şi utilizat. Erau flacoane multidoză. Vaccinai trei sau patru persoane iar restul până 10 sau 8 doze câte erau în flacon nu le mai foloseai. (…) Circa 7 milioane de doze au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada imediat următoare. Trei milioane de doze mai sunt în depozite. O cantitate de aproape 29 de milioane de doze pentru care exista angajamentul României să le achiziţioneze nu au mai fost achiziţionate şi fac obiectul unui litigiu cu compania Pfizer’, a precizat ministrul Sănătăţii.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top