fbpx
Connect with us

Alfred Simionis, noul președinte interimar al Camerei Deputaților, până în toamnă!

alfred simonis - News Moldova

National

Alfred Simionis, noul președinte interimar al Camerei Deputaților, până în toamnă!


Conducerea Camerei Deputaților a luat act joi de demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte al forului legislativ, înainte de votul de învestitură al Cabinetului condus de liderul PSD.

Potrivit unor surse din cadrul partidului social-democrat, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, va prelua temporar funcția de președinte al Camerei Deputaților până în toamnă. În aceeași ședință de joi a Biroului Permanent al Camerei, Lucian Bode va deveni vicepreședinte al Camerei Deputaților, înlocuindu-l pe Florin Roman.

Demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte al Camerei Deputaților se regăsește pe ordinea de zi a Biroului Permanent al forului legislativ. Votul de învestitură al noului Cabinet va avea loc la ora 12:00 în plenul reunit al Parlamentului.

În perioada interimatului, Alfred Simonis va exercita funcția de președinte al Camerei Deputaților, iar numirea unui nou președinte al Camerei se va realiza în sesiunea parlamentară de toamnă.

La grupul parlamentar al PNL, au avut loc și schimbări. Florin Roman a renunțat la funcția de vicepreședinte al Camerei în favoarea lui Lucian Bode, întrucât acesta nu a mai fost inclus în formula guvernamentală, din cauza acuzațiilor de plagiat, asupra cărora a atras atenția chiar și Klaus Iohannis, în februarie.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top