fbpx
Connect with us

Alianța PSD-PNL a depus lista pentru alegerile europarlamentare

Alianța PSD-PNL a depus lista pentru alegerile europarlamentare - News Moldova

National

Alianța PSD-PNL a depus lista pentru alegerile europarlamentare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Liderii Partidului Social Democrat (PSD) și Partidului Național Liberal (PNL), Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au oficializat vineri depunerea listei comune pentru alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie

Lista electorală comună îi are în frunte pe Mihai Tudose și Rareș Bogdan.

Nicolae Ciucă a subliniat că această alianță reprezintă un angajament ferm pentru viitorul României. Ciucă a evidențiat că echipa formată are ca misiune continuarea procesului de dezvoltare a țării, cu accent pe absorbția eficientă a fondurilor europene și proiecte în sectoare cruciale precum educația și sănătatea.

Marcel Ciolacu a accentuat importanța maturității politice în luarea acestei decizii. El a subliniat că alianța nu este doar pentru PSD sau PNL, ci pentru stabilitatea și dezvoltarea României. Proiectele mari, precum aderarea la spațiul Schengen și OCDE, sunt pe agenda acestei alianțe, iar după alegeri se vor lua deciziile politice ulterioare.

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a confirmat validitatea listei de susținători și a semnăturilor, subliniind că alianța este prima care depune lista pentru alegerile europarlamentare.

Cu toate că obiectivele declarate sunt ambițioase și orientate spre dezvoltarea țării, rămâne de văzut cum vor reacționa alegătorii în fața acestei noi alianțe. Cu toate că proiectele existente pe agenda acestei coaliții sunt mărețe, cum va fi implementată această viziune și cât de eficient va fi acest parteneriat rămâne de văzut în viitorul apropiat. Așadar, alegerile europarlamentare din luna iunie vor reprezenta nu doar un test pentru alianța PSD-PNL, ci și pentru maturitatea politică a României în ansamblu.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top