fbpx
Connect with us

Amenzi de 7,71 milioane de lei pentru nerespectarea legislației privind apele în primele 6 luni ale anului

ape e1689847778173 - News Moldova

National

Amenzi de 7,71 milioane de lei pentru nerespectarea legislației privind apele în primele 6 luni ale anului


După 4.346 de controale: au fost sesizate organele de cercetare penală în 24 de cazuri, iar 6 situații au implicat exploatarea ilegală a balastierelor

Echipele de specialitate din cadrul Inspecției Naționale a Apelor au impus amenzi în valoare de 7,71 milioane de lei operatorilor economici care nu au respectat prevederile legale din domeniul apelor, conform Administrației Naționale “Apele Române”.

Amenzi de 4,19 milioane de lei, au vizat exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale

Aproximativ 54% din aceste sancțiuni, adică 4,19 milioane de lei, au vizat exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale, înregistrând o creștere semnificativă față de anul precedent.

Potrivit informațiilor furnizate, în urma a 4.346 de controale efectuate, au fost sesizate organele de cercetare penală în 24 de cazuri, iar șase situații au implicat exploatarea ilegală a balastierelor.

În vederea prevenirii și combaterii fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale, ANAR colaborează cu Poliția Română – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Garda de Mediu și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Reprezentanții ANAR avertizează că exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale poate duce la fenomene erozionale la poduri și la infrastructura de apărare împotriva inundațiilor, punând în pericol locuitorii din zonă.

Toate aceste abateri sunt sancționate conform Legii Apelor. Inspectorii specializați în gospodărirea apelor din cadrul ANAR vor continua să monitorizeze și să efectueze controale la agenții economici în conformitate cu planul de activitate și în conformitate cu competențele și obligațiile lor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top