fbpx
Connect with us

Andreea Negru, fondatoare ADAA: “Tendința globală este cea a economiei digitale care acordă prioritate durabilității, incluziunii și egalității”

andreea-negru,-fondatoare-adaa:-“tendinta-globala-este-cea-a-economiei-digitale-care-acorda-prioritate-durabilitatii,-incluziunii-si-egalitatii”

National

Andreea Negru, fondatoare ADAA: “Tendința globală este cea a economiei digitale care acordă prioritate durabilității, incluziunii și egalității”


Andreea Negru e1677661036435 - News Moldova

Cu siguranță anul 2023 este unul al schimbărilor importante în economie. De la avansul tehnologic la schimbările din peisajul politic și economic internațional, există o serie de tendințe macroeconomice care se conturează în următorii ani și care dau o nouă abordare a economiei- economia digitală, se menționează într-o analiză a Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohtin ADAA – “Tendințe macroeconomice 2023”

Andreea NEGRU, Fondatoare ADAA, a declarat:

“Vorbim deja de o nouă abordare a economiei care acordă prioritate durabilității, incluziunii și egalității. Ce înseamnă acest lucru? Practic se recunoaște impactul progreselor tehnologice asupra creșterii și dezvoltării economice și se abordează provocările și oportunitățile prezentate de economia digitală, punându-se accent pe recunoașterea interdependenței economiei globale și necesitatea cooperării și coordonării internaționale pentru a promova creșterea economică durabilă, sustenabilă și rezilientă”.

Transformarea digitală are un impact major asupra modului în care operează business-ul și funcționează economia. Expansiunea criptomonedelor, importanța big data și automatizarea proceselor în diferite industrii, reprezintă tendințe clare asupra impactului semnificativ pe care noile tehnologii îl vor avea asupra evoluțiilor macroeconomice, se arată în analiza “Tendințe macroeconomice 2023”.

Un alt factor important de care depinde dezvoltarea economică îl reprezintă globalizarea.

“Asistăm la continuarea tendinței globalizării care presupune interconectarea și interdependența dintre statele lumii. Țările trebuie să lucreze împreună pentru a face față provocărilor și acest lucru s-a accentuat o dată cu declanșarea războiului din Ucraina. Doar astfel se pot găsi soluții universal valabile pentru a reduce inegalitățile, sărăcia, instabilitatea economică, politică și a lupta împotriva schimbărilor climatice sau a unui inamic comun destabilizato


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top