fbpx
Connect with us

Andrei BACIU, după ce a fost numit președinte la CNAS: „Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România!”

Andrei BACIU, după ce a fost numit președinte la CNAS: „Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România!” - News Moldova

National

Andrei BACIU, după ce a fost numit președinte la CNAS: „Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Andrei Baciu a comunicat, în ziua de joi, după ce a fost numit în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, că a ales să înceapă o nouă etapă în cariera sa, după ce a petrecut peste 3 ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și a fost implicat timp de un an și jumătate în conducerea CNCAV

El și-a exprimat convingerea că este necesară dezvoltarea unei societăți în care sănătatea să fie nu doar o prioritate, ci și o realitate consolidată. Andrei Baciu și-a exprimat încrederea în capacitatea de a crea un mediu mai sănătos și mai empatic pentru toți pacienții din România și a împărtășit aceste gânduri printr-o postare pe platforma Facebook.

„După mai bine de 3 ani şi jumătate în inima Ministerului Sănătăţii ca secretar de stat şi o implicare de un an şi jumătate în conducerea CNCAV, am ales să păşesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlneşti decât o dată în viaţă, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experienţă inestimabilă. Din care am învăţat enorm. Atât profesional, ca medic, cât şi la nivel uman, personal. Toată această experienţă mă face încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienţii din România şi din postura de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a transmis Andrei Baciu.

„Îi mulţumesc preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, şi colegilor mei liberali pentru susţinerea şi încrederea acordată în această nouă postură. Cu un sentiment de sinceră recunoştinţă, doresc să mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat. Fie din postura de simpli cetăţeni, de echipe, organizaţii sau instituţii cu care am lucrat în vremuri deloc simple şi am făcut #echipă în momente de mare dificultate. În primul rând, le mulţumesc organizaţiilor de pacienţi, medicilor, asistenţilor, tuturor profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Devotamentul cu care toţi aceştia se luptă zi de zi pentru a face şi din sistemul de sănătate din România, unul “ca afară” trebuie cu adevărat apreciat. Sigur că lucrurile nu funcţionează întotdeauna aşa cum ar trebui, însă important este să fim consecvenţi în a construi şi în România un sistem de sănătate modern, parte a unei societăţi moderne”, mai afirmă Baciu. 

„Privind în viitor, sunt plin de încredere. Societatea noastră trebuie să pună sănătatea în centrul său și să o transforme într-o realitate bine consolidată. Sunt ferm convins că avem capacitatea de a crea un mediu mai sănătos și mai uman pentru toți pacienții din România”, a concluzionat Baciu.

Andrei Baciu menționează că a avut o colaborare remarcabilă cu numeroase persoane din cadrul instituțiilor guvernamentale, organizațiilor neguvernamentale, sectorului privat și, de asemenea, cu organizații și instituții internaționale. Totodată, el subliniază că mass-media a jucat un rol distinct și complex în această colaborare.

”Efortul jurnaliştilor a fost unul semnificativ în timpul pandemiei doar dacă ţinem cont de avalanşa de informaţii false cu care am fost bombardaţi- cu siguranţă nu a fost uşor să cearnă între adevărat şi fals. Mărturisesc că privesc cu încredere spre viitor. Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România”, a mai adăugat Andrei Baciu.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top