fbpx
Connect with us

angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate vor protesta, astăzi, în fața sediului Ministerului Sănătății și Guvernului

protest cnas e1699945395616 - News Moldova

National

angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate vor protesta, astăzi, în fața sediului Ministerului Sănătății și Guvernului


O parte dintre  angajații Caselor de Asigurări de Sănătate, atât din județe cât și din București, au anunțat că vor protesta astăzi, 14 noiembrie 2023, în fața sediului Ministerului Sănătății și al Guvernului

De asemenea, ei amenință că vor opri plățile către spitale și furnizorii de servicii medicale. Programul protestului este între orele 10:30 – 11:30 la Ministerul Sănătății și între 12:00 și 13:30 la Guvern.

Conform informațiilor de la Blocul Național Sindical (BNS), marți va avea loc un protest de pichetare organizat de Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată la BNS.

„Angajații din Caselor de Asigurări de Sănătate din întreaga țară continuă protestele, iar o parte dintre aceștia vin mâine la București pentru a-și exprima nemulțumirile”

Angajații CNAS au început un protest în data de 2 noiembrie pentru o perioadă nedeterminată, nemulțumiți de faptul că salariile lor nu au crescut începând din 2018.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, a anunțat că PNL propune ca proiectul ce permite majorarea salariilor din sistem să fie pus luni pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și să fie votat.

„Ca urmare a analizei făcute s-a luat o decizie de către conducerea PNL, aceea de a propune pe ordinea de zi astăzi și de a se vota proiectul de lege care este revendicat de sindicatele din Casa Națională și din casele județene. Prin acest demers se deblochează de fapt criza din domeniul sănătății”, a declarat președintele CNAS, la sediul PNL.

El a subliniat că a prezentat solicitările sindicaliștilor într-o întâlnire cu aceștia înaintea reuniunii liberalilor: „Practic, odată cu adoptarea acestui proiect de lege de către Parlamentul României, solicitările sindicaliștilor sunt rezolvate și acțiunea de protest, din ceea ce mi-a fost comunicat, va fi întreruptă astfel încât activitatea va continua, criza fiind deblocată.”

Sindicaliștii au explicat că proiectul de lege a fost retras de la vot în luna iunie, în ultima săptămână de lucru a sesiunii parlamentare precedente, din cauza impactului financiar mare generat de noile amendamente.

În contextul protestului, sindicaliștii au avertizat că activitatea de relații cu publicul și procesarea documentelor va fi grav perturbată din cauza participării majorității angajaților din CNAS, CASMB, CJAS-uri și OPSNAJ la protestul generalizat pe perioadă nedeterminată.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate au adăugat că fenomenul migrării a peste 100 de salariați din CNAS, CASMB, OPSNAJ și CAS-uri județene către alți ordonatori de credite din sistemul public aduce grave atingeri funcționării acestor instituții și pune în pericol diverse aspecte, precum decontarea cheltuielilor, asigurarea cu medicamente sau interacțiunea cu beneficiarii de servicii medicale.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top