fbpx
Connect with us

Angajații CFR amenință că intră și ei în grevă generală! „Protestăm pentru aplicarea legii nr. 195/2020!”

Angajații CFR amenință că intră și ei în grevă generală! „Protestăm pentru aplicarea legii nr. 195/2020!” - News Moldova

National

Angajații CFR amenință că intră și ei în grevă generală! „Protestăm pentru aplicarea legii nr. 195/2020!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Revoltă la CFR! Angajații amenință că vor ieși în stradă și că vor declanșa o grevă generală, cu scopul de a-și face auzite cererile și nemulțumirile.

Datorită condițiilor de muncă dificile și a bugetului mai mic comparativ cu anul precedent, angajații CFR se simt forțați să acționeze. Aceștia au anunțat că pe data de 29 mai vor organiza un protest în fața Ministerului Transporturilor.

În ziua de 29 mai, personalul CFR își va exprima public nemulțumirile în fața Ministerului Transporturilor, manifestându-și indignarea față de condițiile grele de muncă și bugetul redus.

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, a explicat, într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3 CNN, care sunt cererile angajaților CFR.

„Protestăm pentru soluționarea favorabilă a revendicărilor angajaților CFR, în special pentru aplicarea legii nr. 195/2020 privind statutul personalului ferovoar.

De asemenea, protestăm pentru condițiile de muncă, dar și pentru că vrem trenuri de călători cu mai multe vagoane. Din cauza lipsei bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023, nu există bani nici măcar pentru repararea trenurilor existente.

Nu există bani nici pentru investiții în trenuri noi, deși s-a aprobat, anul trecut, contractul de servicii publice pe zece ani. Acesta ar fi trebuit să fie primul an în care CFR ar fi putut să achiziționeze trenuri noi.

De asemenea, ordonanța austerității a tăiat încă 10% din bugetul prevăzut pentru compensații, ceea ce înseamnă că avem un buget mai mic decât anul trecut, în condițiile în care toate prețurile s-au dublat”, a spus Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top