fbpx
Connect with us

Angel Tîlvăr dorește să le acorde militarilor „condiții bune de viață, de muncă și de carieră”, pentru a atrage tinerii în cadrul Armatei!

angel tilvar - News Moldova

National

Angel Tîlvăr dorește să le acorde militarilor „condiții bune de viață, de muncă și de carieră”, pentru a atrage tinerii în cadrul Armatei!


Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, consideră că motivarea corespunzătoare și asigurarea unui nivel de trai și condiții de muncă reprezintă unele dintre cele mai bune calități pentru cei care doresc să îmbrățișeze o carieră în Armata României.

El dorește și asigurarea unui tratament decent pentru pensionarii militari, făcând din asta o prioritate a mandatului său.

“Așa cum vorbim foarte mult de înzestrarea cu armament modern, eu cred că principala înzestrare și principalul lucru care dă puterea Armatei Române îl reprezintă factorul uman, motiv pentru care rămân la fel de interesat ca să avem condiții bune de viață ,de muncă și de carieră pentru militari, în așa fel încât tot mai mulți tineri să-și dorească să îmbrățișeze această carieră și tot mai puțini militari să-și dorească să plece din această nobilă profesie. Vă asigur că pe agenda mea lucruri legate de nivelul de trai și de satisfacția pe care cei care îmbrățișează cariera militară o au, precum și asigurarea unor condiții decente pensionarilor militari, pe măsura sacrificiilor asumate pe timpul carierei militare active, se află foarte sus şi mă preocupă în cel mai înalt mod,” a declarat Angel Tîlvăr.

În cadrul aceluiași interviu, ministrul apărării naționale a prezentat principalele realizări ale României la Summitul NATO, care a fost cel mai important eveniment al Alianței pentru acest an. Printre acestea se numără confirmarea creșterii importanței strategice a Mării Negre în arhitectura de securitate a Alianței și adoptarea planurilor regionale de apărare. Aceste obiective reprezintă pași importanți în consolidarea cooperării și consolidarea capacităților de apărare în regiunea Mării Negre, subliniind angajamentul României față de securitatea și stabilitatea în această zonă.

“Am plecat de la Summit-ul NATO de la Vilnius cu sentimentul că obiectivul de a crește profilul Mării Negre din punct de vedere al documentelor adoptate de către NATO a fost atins. Apoi adoptarea planurilor regionale, care ne dau posibilitatea să știm exact ce este de făcut și din punct de vedere al resurselor și din punct de vedere al felului în care ne poziționăm față de posibile situații. Și foarte importantă este aderarea Suediei la NATO, care a fost decisă la acest summit și este foarte bine că cele două parlamente, care mai trebuie să valideze acest lucru, o vor face foarte repede, după ce Finlanda aderase la alianță.”

Angel Tîlvăr a menționat și cele trei importante acorduri pe care le-a semnat în numele României la Vilnius. Primul acord este declarația comună privind formalizarea Coaliției de antrenare a forțelor aeriene ale Ucrainei, care reprezintă un angajament în sprijinul dezvoltării capacităților de apărare ale Ucrainei.

Al doilea acord semnat este cel de constituire a unui Comandament regional de componentă pentru operații speciale (R-SOCC), în colaborare cu Bulgaria. Acest comandament va contribui la consolidarea cooperării și coordonării operaționale în domeniul operațiunilor speciale.

Cel de-al treilea acord este Memorandumul de înțelegere privind alăturarea României, în calitate de națiune-sponsor, la Centrul de excelență NATO în domeniul schimbărilor climatice și securității, care va fi găzduit de Canada, la Montreal. Prin acest memorandum, România se implică în eforturile Alianței Nord-Atlantice de a aborda provocările legate de schimbările climatice în contextul securității internaționale.

“Faptul că vom avea un hub de instruire a piloților de F-16 în România ne satisface nevoia operațională de a avea piloții pregătiți pentru cele 32 de F-16 care urmează să vină în România. Pe de altă parte, acest hub de pregătire va da posibilitatea și altor aliați să se pregătească la noi și în felul acesta, România să capete și să câștige relevanță din punct de vedere al programelor legat e de F-16. Apoi am semnatun acord de înființare a unui comandament regional de forțe speciale, document pe care l-am semnat împreună cu partenerii bulgari și, nu în ultimul rând, am semnat documentele de participare a României la funcționarea Centrului de excelență NATO din Canada dedicat studiului climatic impactului modificărilor climatice asupra securității naționale, care este mult mai important decât pare la prima vedere, întrucât schimbările climatice modifică și logica în care ne abordăm elementele care țin de zona militară,” a declarat ministrul Tîlvăr.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top