fbpx
Connect with us

Anunț important pentru beneficiarii CARDURILOR DE ENERGIE. Data până la care pot fi utilizate

Anunț important pentru beneficiarii CARDURILOR DE ENERGIE. Data până la care pot fi utilizate - News Moldova

National

Anunț important pentru beneficiarii CARDURILOR DE ENERGIE. Data până la care pot fi utilizate

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Poșta Română a transmis o informare deosebit de importantă pentru cei care utilizează cardurile de energie, specificând până la ce dată pot fi utilizate și ce tipuri de plăți pot fi efectuate cu acestea

Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024. Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe”, a informat Poșta Română.

Utilizatorii au posibilitatea să achite facturile curente sau restante, exclusiv pentru consumul de energie la domiciliul beneficiarului. Prin intermediul unui singur card, pot fi efectuate multiple plăți către diverse furnizoare, până când suma disponibilă este epuizată.

Pentru plata facturilor cu cardul de energie, poți folosi una dintre cele 3 metode deja știute:

– la orice subunitate a Poștei Române;

– la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;

– online, pe site-ul Poștei Române, accesând link-ul: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html

Salvezi timp, având cu tine următoarele documente:

  • Cardul de energie (primit prin Poșta Română);
  • Actul de identitate al beneficiarului (sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul beneficiarilor care nu se pot deplasa, și actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului);
  • Factura (curentă sau restantă) ori alt document justificativ (înștiințare de plată din partea furnizorului SAU certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare).

În ultima parte a anului trecut, atât Comisia Europeană, cât și Banca Mondială, au sugerat României să renunțe la limitele impuse asupra prețului energiei, care, conform planurilor inițiale, ar fi trebuit să rămână în vigoare până în 2025.

Analizăm foarte bine problema, pentru că atunci când a apărut criza energetică, Guvernul a reacţionat şi a trebuit să se adapteze foarte rapid condiţiilor de piaţă.

Pe de o parte, să protejeze consumatorii vulnerabili, în special consumatorii casnici, să susţină mediul economic, pentru că în perioada post-pandemică erai dator să-ţi stimulezi economia, s-o relansezi, şi costurile cu energia electrică şi cu gazele sunt costuri importante în totalitate a costurilor unei companii private.

Pe de altă parte, să prevenim anumite abuzuri şi practici cel puţin imorale, prin care anumite companii, de exemplu, aveau contracte la un preţ foarte bun, exportau acea energie electrică o reimportau la un preţ foarte mare şi veneau cu ea la compensare şi primeau bani de la statul român.

Genul acesta de operaţiuni speculative au trebuit descurajate şi au fost, cred, şapte ordonanţe de urgenţă şi legile aferente de aprobare a acestor acte normative în Parlament, o serie de schimbări.

Furnizorii au fost bulversaţi, consumatorii finali au fost şi ei afectaţi, pentru că este inevitabil să nu existe erori umane în procesarea tuturor acestor schimbări şi ne-am trezit şi cu facturi foarte mari, cu titluri de presă şi cu o nelinişte în piaţă pe care vrem cu orice preţ o evităm”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top