fbpx
Connect with us

Apel al fermierilor pentru derogare temporară de la legea pedepsei cu închisoarea pentru conducerea tractoarelor fără permis

ue-pregateste-compensatii-pentru-fermierii-afectati-de-importurile-de-cereale-ucrainene

National

Apel al fermierilor pentru derogare temporară de la legea pedepsei cu închisoarea pentru conducerea tractoarelor fără permis


Fermierii doresc o derogare temporară de la noua lege care introduce pedeapsa cu închisoarea pentru cei ce conduc tractoare pe drumurile publice fără permis de conducere

Ei solicită Guvernului să permită conducerea tractoarelor până la data de 30 iunie 2024, argumentând că există puține școli de conducere specializate și capacitatea lor este limitată pentru a răspunde cererii din partea lucrătorilor din agricultură.

Fermierii consideră că se va pune o presiune logistică și de resurse umane asupra Poliției pentru a organiza examenele pentru un număr crescut de candidați care vor să obțină permisul categoria Tr.

News Moldova îți recomandă și ...   Peste 1 miliard de euro pentru fermierii și antreprenorii din România din fonduri UE

Această solicitare este motivată și de faptul că se află în plină campanie de recoltare și lucrări agricole post-recoltare, urmând campania agricolă de toamnă.

Fermierii cer ca în loc de sancțiuni directe, să se aplice avertismente conducătorilor de tractoare, având în vedere că consideră că sunt oameni responsabili care își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile legale.

Ei subliniază că au investit în utilaje agricole de înaltă performanță care asigură siguranță în trafic și solicită să li se permită să intre în legalitate într-un mod mai gradual, fără a fi pasibili de dosar penal și închisoare peste noapte.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu: „Nimeni nu va fi vaccinat cu forța!”

Fermierii exprimă îngrijorare cu privire la impactul negativ al noii legislații asupra sectorului agricol și menționează o mobilizare și un exces de zel al forțelor de Poliție în aplicarea sancțiunilor cu pedepse maxime pentru conducătorii de tractoare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top