fbpx
Connect with us

Austria spune oficial NU aderării României la Schengen

Karl Nehammer schengen - News Moldova

National

Austria spune oficial NU aderării României la Schengen


Marti, 6 decembrie, Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen. El a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana

Declarația vine la o zi după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost la Viena, unde s-a întâlnit cu ministrul de Interne Gerhart Karner.  0 seconds of 27 secondsVolume 90%

”Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer.

News Moldova îți recomandă și ...   Ce procent din cei 834 kilometri de autostradă contractați de România poartă amprenta constructorilor români?

Ministrul Bode a încercat să-l convingă pe omologul autriac de faptul că nu există un coridor de imigrație prin România, dar Karner a rămas pe poziții.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, tot marți, la Tirana, că România va negocia până în ultima clipă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top