Connect with us

Autoritățile militare din ROMÂNIA și REPUBLICA MOLDOVA construiesc un nou POD pe PRUT pentru tirurile încărcate cu cereale din UCRAINA

National

Autoritățile militare din ROMÂNIA și REPUBLICA MOLDOVA construiesc un nou POD pe PRUT pentru tirurile încărcate cu cereale din UCRAINA

„Ingineri, experți și constructori ai Armatei Române, Armatei din R. Moldova și alte instituții responsabile au inițiat lucrările de asamblare a podului flotant, pe bază de pontoane, care va uni orașul Leova cu satul Bumbăta”, a declarat Alexandru Bujorean. 

Motivul instalării pontoanelor în termeni atât de restrânși se datorează necesități de fluidizare a fluxului de unități de transport care tranzitează frontiera Republicii Moldova.

„Este vorba de fluidizarea traficului de frontieră. Fluxul mare de unități de transport care tranzitează frontiera de stat a Republicii Moldova va crește considerabil în perioada de recoltare și exportare a producției agricole.”, a precizat primarul de Leova.

Se pare că în ultimele zile a fost desfășurată ședința grupului de lucru pentru construcția podului de pontoane formată din reprezentanți ai Armatei R. Moldova, Agenției de Mediu, Agenției Moldsilva, Agenția Apele Moldovei, Poliția de Frontieră a R. Moldova, Serviciul Vamal al R. Moldova, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău și Primăriei Leova.

„Prin construirea acestui pod aici și deschiderea traficului, va duce la o dezvoltare economică a zonei. A existat un pod, acesta a fost aruncat în aer în timpul celui de-al doilea război mondial și de atunci și cei din comuna Vetrișoaia, și cei din Leova tot au sperat că se va construi un nou pod. Cred că ar ajuta foarte mult traficul de de mărfuri prin Galați, cred că asta este și ideea.”, a declarat Corneliu Stîngă. primarul comunei Vetrișoaia.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top