fbpx
Connect with us

Avertismentul ministrului Boloș: „75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”

avertismentul-ministrului-bolos:-„75-de-miliarde-de-euro-care-pot-fi-suspendate-in-orice-clipa-daca-avem-aceasta-problema-a-deficitului-bugetar”

National

Avertismentul ministrului Boloș: „75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”


WhatsApp Image 2023 04 21 at 10.45.361 - Moldova Invest

Marcel Boloş, Ministrul Finanţelor, a afirmat în data de 24 septembrie că pachetul de măsuri fiscale nu a fost adus în dezbaterea publică cu unicul scop de a părea activ, fiind absolut necesar din cauza problemelor legate de deficitul bugetar și fondurile europene

Ministrul a explicat că proiectul de lege a fost supus unei prime lecturi în cadrul guvernului, cu scopul de a permite tuturor membrilor guvernului să fie informați și să avizeze proiectul în conformitate cu procedurile legale.

News Moldova îți recomandă și ...   Fondul de investiții Mozaik va primi 25 de milioane de euro din PNRR pentru sprijinirea companiilor private

El a subliniat că, până la aprobarea finală de către guvern, proiectul poate suferi modificări, însă acestea trebuie efectuate în concordanță cu procedurile legale și cu respectarea observațiilor și avizelor ministerelor specializate.

Marcel Boloş a menționat că deciziile privind pachetul de măsuri fiscale au fost luate în cadrul coaliției de guvernare, deoarece este vorba de decizii politice care implică și un cost politic pe care guvernul trebuie să și-l asume.

News Moldova îți recomandă și ...   Legea pensiilor speciale, ADOPTATĂ în Senat în conformitate cu decizia Curții Constituționale

El a subliniat că Ministerul Finanțelor s-a ocupat în principal de aspectele tehnice și de asigurarea aplicabilității acestor măsuri.

În ceea ce priveș


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top