fbpx
Connect with us

BLOCAJ în sistemul de decontare al plăților în sistemul de sănătate. Ce va rezolva GREVA angajaților CNAS

protest CAS MM jpg 1 e1699875078887 - News Moldova

National

BLOCAJ în sistemul de decontare al plăților în sistemul de sănătate. Ce va rezolva GREVA angajaților CNAS


Începând cu data de 12 noiembrie 2023, angajații CNAS, membri ai Federației Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliați Blocului Național Sindical, au declanșat un protest generalizat la nivel național pe o perioadă nedeterminată, care a dus la suspendarea plăților către spitale și furnizorii de servicii

Angajații din Casele Județene de Asigurări de Sănătate au protestat joi alături de colegii lor din Casa Națională de Sănătate, în fața sediului CNAS.

Această situație va cauza întârzieri semnificative în ceea ce privește plățile pentru serviciile prestate de către entitățile contractante ale Casei de Asigurări de Sănătate. Acest lucru implică spitale atât publice, cât și private, rețele de farmacii și firme care așteaptă rambursarea cheltuielilor legate de concediile medicale. Prin urmare, întregul sistem va fi afectat. În câteva zile, angajații spitalelor din întreaga țară vor constata nu le-au fost alimentate, deoarece angajații CNAS nu efectuează nicio plată până când problemele lor nu sunt soluționate.

Blocul Național Sindical, împreună cu afiliatul său, Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, au informat că, începând cu joi, 2 noiembrie 2023, angajații CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate), Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, Casele Județene de Asigurări de Sănătate și Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești au început un protest generalizat pe o perioadă nedeterminată!

Cu toate promisiunile făcute după protestul din data de 10 iulie 2023, se constată că soluțiile au fost găsite sub formă de ordonanțe de urgență pentru alte categorii de salariați din domeniul sănătății, cu excepția acestora.

Anunțul public făcut de Guvernul României, care a inclus asumarea răspunderii pe Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, a dus la un fenomen extrem de periculos: peste 100 de angajați din CNAS, CASMB, OPSNAJ și casele de asigurări de sănătate județene au migrat către alți ordonatori de credite din sistemul public.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top