Connect with us

BOR, după anunțul lui CÎȚU privind circulația PERMISĂ până la ora 05.00 în noaptea de ÎNVIERE: ”Ne vom organiza, ca și până acum, în mod EXEMPLAR”

National

BOR, după anunțul lui CÎȚU privind circulația PERMISĂ până la ora 05.00 în noaptea de ÎNVIERE: ”Ne vom organiza, ca și până acum, în mod EXEMPLAR”

Patriarhia Română transmite un mesaj după anunțul premierului Florin Cîțu privind circulația permisă până la ora 5.00 în noaptea de Înviere

Premierul Florin CIȚU a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, modificările pe care le va face Guvernul odată cu prelungirea stării de alertă. Acesta a spus că în noaptea de Înviere să fie permisă circulația până la ora 5 dimineața.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis, joi, că anunţul premierului referitor la ridicarea restricţiilor de circulaţie în noaptea de Înviere se înscrie în logica, în litera şi în spiritul onest al dialogului purtat între culte şi autorităţi.

„Anunțul de azi al premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități.

S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare.

De asemenea, așa cum se știe, partea slujbei de Înviere la care asistă cea mai parte a credincioșilor se desfășoară afară, în curtea bisericii. Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor.

BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează. Detalii despre organizarea slujbelor de Florii și Paști vor fi comunicate săptămâna viitoare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top