fbpx
Connect with us

BUDĂI: „Solicitările sindicaliştilor sunt legitime, dar trebuie să găsim un echilibru”

BUDĂI: "Solicitările sindicaliştilor sunt legitime, dar trebuie să găsim un echilibru" - News Moldova

National

BUDĂI: „Solicitările sindicaliştilor sunt legitime, dar trebuie să găsim un echilibru”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că solicitările sindicaliștilor sunt legitime, dar este necesar să se găsească un echilibru. El a subliniat că este un prieten al sindicaliștilor și că, de la început, au recunoscut public legitimitatea solicitărilor acestora

Totuși, Budăi a subliniat importanța găsirii unui echilibru în care să se țină cont atât de copii, cât și de profesori.

Întrebat dacă sindicaliștii vor accepta oferta Guvernului și dacă greva din învățământ se va încheia, Budăi a răspuns că speranța este mult mai mare decât în ultima întâlnire și că dialogul a fost constructiv, ceea ce este extrem de important.

Referitor la noua lege a salarizării unitare, ministrul Muncii a menționat că s-au pornit de la Legea 153/2017 și că au avut aproximativ 10 întâlniri cu sindicatele pe acest subiect.

El a adăugat că în prezent se construiesc anexele împreună cu ministerele și că anexa de la Ministerul Educației se află deja la Banca Mondială pentru a primi un răspuns. Budăi a subliniat importanța abordării complete a legii, nu doar a anexelor, pentru a putea stabili o structură coerentă.

Budăi a menționat că această lege a salarizării unitare trebuie să rezolve revendicările sindicaliștilor din Educație. El a subliniat că este necesară o abordare obiectivă și realistă și că determinarea este esențială în acest proces.

Liderii sindicali au anunțat că greva generală din Educație va continua, iar mesajele primite până acum din partea membrilor de sindicat sunt de respingere a ofertei Guvernului.

Oferta suplimentară a Guvernului, prezentată de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, este acordarea unui card pentru cariera profesională în iunie și octombrie pentru profesori și personalul auxiliar, cu sumele de 1.000 de lei și, respectiv, 1.500 de lei. S-a convenit și acordarea unei sume de 500 de lei în iunie și octombrie pentru personalul nedidactic. Neacșu a menționat că în prezent nu se poate discuta despre creșteri salariale sau sporuri.

Greva generală în învățământ a fost declanșată pe 22 mai.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top