fbpx
Connect with us

Cardurile de energie aflate în circulaţie, alimentate cu o nouă tranşă de 700 lei pentru fiecare beneficiar

Cardurile de energie aflate în circulaţie, alimentate cu o nouă tranşă de 700 lei pentru fiecare beneficiar - News Moldova

National

Cardurile de energie aflate în circulaţie, alimentate cu o nouă tranşă de 700 lei pentru fiecare beneficiar

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cardurile pentru energie aflate în circulație au fost recent reîncărcate cu o sumă suplimentară de 700 lei pentru fiecare beneficiar, conform anunțului făcut joi de către premierul Marcel Ciolacu

„Avem și o veste bună din partea domnului ministru de la Fonduri Europene: cardurile de energie care circulă în prezent, în număr de peste 1,5 milioane, au fost suplimentate cu 700 lei pentru fiecare beneficiar. De asemenea, noile carduri, care se află în proces de distribuție, vor fi alimentate cu fondurile respective după ce Poșta Română va confirma livrarea lor la cei aproximativ 400.000 de beneficiari”, a declarat Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

La 6 septembrie, Compania Națională „Poșta Română” (CNPR) a anunțat că Etapa a doua a Programului de sprijin privind plata facturilor la energie a început pe 5 septembrie.

„În Etapa a doua, au fost tipărite și distribuite peste 370.000 de carduri noi de către Fabrica de Timbre, o sucursală specializată a Companiei Naționale ‘Poșta Română’. Aceste carduri sunt destinate persoanelor recent introduse în sistem, precum și celor care și-au schimbat adresa de domiciliu în acest interval.

De asemenea, beneficiarii care au primit carduri în prima tranșă le pot utiliza și pentru a doua tranșă. În plus, la fel ca și în prima tranșă, poștașii au început să colecteze declarațiile pe propria răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care locuiesc în zone fără nomenclator stradal, situație întâlnită în principal în mediul rural”, a precizat Poșta Română.

Atât cardurile din prima tranșă, cât și cele din cea de-a doua tranșă pot fi utilizate până la data de 27 decembrie 2023.

Beneficiarii acestui program includ pensionari cu venit sub 2.000 de lei, pensionari de invaliditate cu venit sub 2.000 de lei, persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venit sub 2.000 de lei, familii cu alocație de susținere și familii/persoane cu ajutor social. Venitul lunar mediu pe membru de familie nu poate depăși 2.000 de lei.

Serviciile acoperite prin Programul „Cardul de energie” includ posibilitatea de a plăti facturi curente sau restante pentru: energie electrică, energie termică în sistem centralizat, butelii cu GPL propan pentru încălzire (excluzând buteliile GPL butan pentru uz casnic – gătit), gaze, lemne pentru foc (lemn rotund și despicat cu diametrul la capătul gros de maximum 24 de centimetri, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, etc.), păcură, peleți și alte materiale folosite exclusiv pentru încălzire (cum ar fi apă geotermală, cărbune, brichete din rumeguș).

Pentru a beneficia de acest program, persoanele trebuie să prezinte la momentul plății următoarele documente: cardul de energie valabil primit prin intermediul Poștei Române, actul de identitate și factura curentă sau restantă. În cazul unor servicii, pot fi necesare și alte documente justificative care să ateste existența datoriilor curente și/sau restante față de furnizorul de energie și/sau, după caz, față de asociația de proprietari/locatari (cum ar fi notificări de plată, certificate de validare a datoriei, bonuri fiscale), conform surselor citate.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top