fbpx
Connect with us

Care sunt încasările florăriilor de Mărțișor și Ziua Femeii? Câte buchete de flori achiziționează românii pe 1 și 8 martie?

care-sunt-incasarile-florariilor-de-martisor-si-ziua-femeii?-cate-buchete-de-flori-achizitioneaza-romanii-pe-1-si-8-martie?

National

Care sunt încasările florăriilor de Mărțișor și Ziua Femeii? Câte buchete de flori achiziționează românii pe 1 și 8 martie?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Traditii de 8 Martie 1024x683 1 - Moldova Invest

Zilele de 1 și 8 Martie reprezintă perioada cu cel mai mare v0lum de vânzări pentru florăriile din România, cu vânzări de peste 40.000.000 de lei potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță Frames

Cu peste 2,5 milioane de buchete vândute în aceste două zile, piața florilor se va apropia de un nou record, atingând aproximativ 40 de milioane de euro. Estimările se bazează pe faptul că în mediul urban, unde se desfășoară peste 90% din tranzacții, locuiesc aproximativ 4,6 milioane de femei cu vârsta de peste 18 ani, iar cel puțin jumătate dintre acestea vor primi buchete de flori, la un preț mediu de 80 de lei.

Potrivit analizei Frames, afacerea cu flori se apropie de 40 de milioane de euro, cu aproximativ 10 milioane mai mult decât estimările din 2023, având în vedere doar comerțul cu amănuntul al florilor. În comparație, în 2020, cifra de afaceri în domeniul florilor a depășit 20 de milioane de euro, arată analiza.

Creșterea spectaculoasă a vânzărilor este în principal atribuită creșterii semnificative a prețurilor florilor, cu ghiocei, frezii, zambile, lalele și narcise printre cele mai căutate în această perioadă, alături de trandafiri.

Proiecțiile indică că afacerile cu flori ar putea atinge un nivel istoric în acest an, depășind 2,7 miliarde de lei. În 2023, datele preliminare sugerează că acestea au depășit deja 2,5 miliarde de lei. În 2022, ultimul an pentru care Ministerul Finanțelor furnizează datele financiare finale, afacerile cu flori au ajuns la 2,2 miliarde de lei. În comparație, în 2014, piața florilor raporta o cifră de afaceri de 491,3 milioane de lei.

Pe lângă cifrele de afaceri, profitabilitatea companiilor din domeniul florăriilor a crescut semnificativ, înregistrând un câșt


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top