fbpx
Connect with us

CCR examinează sesizarea legii privind ocuparea funcțiilor de conducere în spitalele publice până la vârsta de 70 de ani

53 - News Moldova

National

CCR examinează sesizarea legii privind ocuparea funcțiilor de conducere în spitalele publice până la vârsta de 70 de ani


Curtea Constituţională a României examinează astăzi sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei referitoare la legea care ar permite unor medici să ocupe funcții de conducere în spitalele publice până la vârsta de 70 de ani

Sesizarea vizează Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 150/2022 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii și a Legii 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

News Moldova îți recomandă și ...   Gabriela Firea tună și fulgeră, după descoperirile macabre de la „azilul groazei”! „Este evident o campanie orchestrată împotriva mea ca om, ministru și candidat la Primăria Capitalei!”

Potrivit parlamentarilor USR și Forța Dreptei, sesizarea se bazează pe încălcarea mai multor prevederi constituționale, inclusiv principiul bicameralismului, deoarece forma adoptată de Camera Deputaților este semnificativ diferită de cea adoptată de Senat.

Aceștia susțin că dezbaterile la Senat s-au concentrat pe asigurarea accesului nediscriminatoriu al pacienților cu autism la serviciile medicale conexe, în timp ce Camera Deputaților a axat discuția pe ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile sanitare.

News Moldova îți recomandă și ...   „Exemplul” propriu oferit de Ciolacu, în reducerea aparatului bugetar. Și-a angajat 20 de consilieri!

De asemenea, USR argumentează că legea votată de majoritatea PSD-PNL încalcă principiul legalității, deoarece modificările privind ocuparea funcțiilor de conducere nu au fost justificate sau fundamentate. Prin amendamentele aduse, se permite unor medici să ocupe astfel de funcții până la vârsta de 70 de ani.

Curtea Constituțională va analiza sesizarea și va emite o decizie în acest sens.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top