fbpx
Connect with us

Ce PRIORITĂȚI LEGISLATIVE au parlamentarii români în sesiunea de toamnă

a doua sesiune parlament romania 2023 masuri fiscale 856260 - News Moldova

National

Ce PRIORITĂȚI LEGISLATIVE au parlamentarii români în sesiunea de toamnă


A doua sesiune parlamentară ordinară a anului debutează astăzi, 4 septembrie, cu Senatul și Camera Deputaților convocate în ședințe separate la ora 16:00

Înaintea lucrărilor în plen, Birourile permanente, în componența lor anterioară, se vor întruni la ora 13:30 în Camera Deputaților și la ora 9:00 în Senat.

Printre prioritățile acestei sesiuni parlamentare se numără revizuirea legii pensiilor speciale, în concordanță cu decizia Curții Constituționale, precum și alte proiecte necesare pentru a îndeplini obiectivele stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât România să primească finanțare europeană. Aceste proiecte includ reforma legii salarizării și a sistemului de pensii.

News Moldova îți recomandă și ...   După descoperirile de la azilul groazei, Marius Budăi anunță controale la toate azilurile din țară!

De asemenea, se așteaptă să fie prezentat un pachet de măsuri fiscale, care este în curs de discuție în cadrul coaliției de guvernare, iar premierul Marcel Ciolacu a anunțat că își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pentru acest pachet, conform informațiilor de pe agerpres.ro.

În plus, social-democrații pregătesc mai multe propuneri legislative, inclusiv măsuri pentru sancționarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, prin confiscarea autovehiculelor, și eliminarea fenomenului “păcănelor” din localități.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu, după ce a anunțat tăierea a 200.000 de posturi de la stat: „Greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetățeanul și mediul privat!”

Opoziția a anunțat, de asemenea, mai multe proiecte legislative în domenii precum justiția, agricultura, sănătatea și facilitățile fiscale.

Conform regulamentelor legale, în prima zi a sesiunii parlamentare se vor alege membrii Biroului Permanent, inclusiv vicepreședinți, secretari și chestori, cu excepția președintelui, care a fost ales la începutul legislaturii. La Camera Deputaților, președinte interimar este social-democratul Alfred Simonis, iar președintele Senatului este liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Alegerea conducerilor celor două Camere se va face în funcție de propunerile grupurilor parlamentare, având în vedere ponderea acestora, în concordanță cu configurația politică a Camerei Deputaților și Senatului, și în urma negocierilor liderilor grupurilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu cere desființarea Casei Naționale de Sănătate! „Este timpul pentru o instituție nouă, cu respect pentru cetățeni!”

Listele candidaților pentru Birourile Permanente vor fi supuse votului integral al Camerei Deputaților și Senatului și se vor aproba cu votul deschis al majorității deputaților sau senatorilor prezenți.

La final, Birourile Permanente vor ține ședințe pentru a stabili ordinea de zi și programul de lucru pentru această săptămână în noua lor componență.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top