fbpx
Connect with us

Chimcomplex dorește să-și reducă din costuri. Va aduce un CEO britanic – MOLDOVA INVEST

chimcomplex-doreste-sa-si-reduca-din-costuri.-va-aduce-un-ceo-britanic-–-moldova-invest

National

Chimcomplex dorește să-și reducă din costuri. Va aduce un CEO britanic – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


chimcomplex instalatia de polioli speciali scaled - Moldova Invest

Combinatul chimic Chimcomplex, sub conducerea omului de afaceri Ștefan Vuza, a făcut un anunț privind numirea unui cetățean britanic în funcția de CEO și implementarea unor măsuri de reducere a costurilor, având în vedere performanțele slabe din 2023.

Astfel, începând cu data de 1 iunie, Steven Hunt, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul executiv, va prelua rolul de CEO al companiei. Hunt și-a construit cariera ocupând poziții precum Vicepreședinte pentru Dezvoltare și Strategie Comercială la Nouryon Technology Solutions în Regatul Unit, Director de Marketing pentru Polymer Chemicals la AkzoNobel în SUA și Vicepreședinte pentru Organic Peroxides la AkzoNobel în China.

De asemenea, Adrian Teotoca va prelua funcția de CFO al companiei. Experiența sa anterioară include poziții de Manager Financiar și Administrativ la Humana People to People România și Flexitech România.

În plus, Chimcomplex anunță implementarea unei serii de măsuri de reducere a costurilor, inclusiv pentru administratori, și decide să nu acorde dividende pentru anul financiar 2023.

„Acesta este un răspuns la evoluțiile nefavorabile și imprevizibile ale mediului de afaceri generate de conflictele militare și crizele multiple la nivel global, care au culminat cu dificultatea contractării materiilor prime esențiale pentru Chimcomplex, dar și cu menținerea ridicată a prețurilor la gaze naturale, energie electrică, propilenă precum și la prognozele economice care indică menținerea trendului negativ și în perioada următoare”, a transmis compania.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top