fbpx
Connect with us

CINCI LUCRURI pe care să le faci în prima zi de CRĂCIUN ca să ai NOROC tot anul

CINCI LUCRURI pe care să le faci în prima zi de CRĂCIUN ca să ai NOROC tot anul - News Moldova

National

CINCI LUCRURI pe care să le faci în prima zi de CRĂCIUN ca să ai NOROC tot anul

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Dacă sunteți o persoană superstițioasă, este bine să știți ce trebuie să faceți în prima zi de Crăciun, ca să vă meargă bine în anul ce urmează

Ca oricare altă sărbătoare mare, și Crăciunul vine cu o grămadă de tradiții și obiceiuri, moștenite din generație în generație. Multă lume crede că, dacă pe 25 decembrie se respectă anumite superstiții, anul care vine va fi unul plin de noroc.

Iată cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie neapărat să le faceți în prima zi de Crăciun:

  1. Puneți sub masa de Crăciun bucăți de pâine, ca să aveți un an îmbelșugat. De asemenea, în fiecare colț al mesei, așezați câte un cățel de usturoi și câteva semințe de mac. În acest fel, veți fi apărați de farmece.
  2. Mâncați un măr pe 25 decembrie. Se spune că dacă faceți acest lucru, veți fi sănătos tot anul care vine.
  3. În dimineața zilei de Crăciun, puneți în apa cu care vă spălați pe față o monedă, o nucă și o bijuterie de argint. Astfel, veți avea bani în noul an și nu veți avea nicio problemă de sănătate.
  4. Pentru ca anul care vine să fie unul prosper, din toate punctele de vedere, trebuie neapărat ca pe masa de Crăciun să puneți o plăcintă. Ideal ar fi să fie făcută chiar de dumneavoastră. Toți invitații care vă trec pragul casei trebuie să guste din plăcintă.
  5. Dați ceva de pomană pe 25 decembrie.nMai ales dacă știți pe cineva care are mare nevoie de mâncare sau de haine, nu ezitați să faceți o faptă bună. Veți avea noroc cu carul în anul ce vine.

CINCI LUCRURI pe care să le faci în prima zi de CRĂCIUN ca să ai NOROC tot anul - News Moldova

Superstiții legate de Ajunul Crăciunului

Nu doar prima zi de Crăciun este importantă. Și în Ajun este bine să respectați anumite tradiții, ca să vă meargă bine.

De exemplu, dacă ați împrumutat pe cineva cu bani sau cu orice alte lucruri, trebuie să le primiți înapoi pe 24 decembrie. În caz contrar, veți avea pierderi financiare anul următor.

În seara de Ajun aprindeți lumânări, pe care este bine să nu le stingeți toată noaptea. Lăsați-le să ardă până la final, ca să aveți noroc în luna ianuarie.

Tot pe 24 decembrie, se spune că aduce noroc să măturați pragul casei. Dacă nașteți în Ajunul Crăciunului, copilul va fi norocos toată viața și va fi ferit de toate relele.

Aveți grijă ca în Ajun sau în prima zi de Crăciun, prima persoană care intră în casa dumneavoastră să fie un bărbat. Dacă este brunet sau șaten, cu atât mai bine. În cazul în care vă trece o femeie pragul casei, veți avea ghinion tot anul care vine.

Nu spălați rufe, nu faceți curat și nu coaseți în Ajun și în cele 3 zile de Crăciun, pentru că veți alunga norocul. Aveți grijă să țineți bani în buzunare atât pe 24 decembrie, cât și de Crăciun, ca să fiți bogat în anul ce urmează.

Se spune că dacă ninge de Crăciun, vremea va fi frumoasă de Paște. Dacă cerul este senin pe 25 decembrie, anul următor va fi unul îmbelșugat.

O altă superstiție spune că dacă îți țiuie urechea de Crăciun, dacă răstorni cutia de chibrituri sau dacă verși vin pe masă, din greșeală, vei avea un an plin de noroc.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top