fbpx
Connect with us

Cine e Simona Bucura-Oprescu, propunerea pentru Ministerul Muncii? Laudele pe care le-a adus la adresa Chinei!

Cine e Simona Bucura-Oprescu, propunerea pentru Ministerul Muncii? Laudele pe care le-a adus la adresa Chinei! - News Moldova

National

Cine e Simona Bucura-Oprescu, propunerea pentru Ministerul Muncii? Laudele pe care le-a adus la adresa Chinei!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Marcel Ciolacu a ales-o pe Simona Bucura-Oprescu pentru funcția de ministru al Muncii și a trimis propunerea către Klaus Iohannis. Deputata din PSD are nicio casă sau apartament conform declarației de avere, dar deține două arme de vânătoare.

Simona Bucura-Oprescu se află la al treilea mandat de parlamentar, fiind aleasă pentru prima dată ca deputată în 2012, în perioada USL. Înainte de a deveni membră a Camerei Deputaților, între 2011 și 2012, Bucura-Oprescu a fost vicepreședintă a Consiliului Județean Argeș.

În perioada 2005-2010, ea a fost manager general la firma TOP IMAGE, specializată în producția publicitară. Bucura-Oprescu a absolvit Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Stat din Craiova și a obținut un masterat în Relații Internaționale și Programe Europene la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, a urmat cursuri postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

În ceea ce privește declarația de avere, Simona Bucura-Oprescu nu deține niciun apartament, casă sau teren. În schimb, deține un autoturism din 2019 și două arme de vânătoare cu lunetă, evaluate la aproximativ 6.000 de euro fiecare.

La capitolul conturi bancare, ea deține un cont curent cu 62.786 de lei și un depozit în valoare de aproximativ 10.200 de lei, precum și un alt depozit de 50.000 de lei. Deputata a acordat un împrumut unei persoane fizice în valoare de 18.000 de euro și are două credite, unul de 50.000 de lei și altul de 44.000 de lei.

În ceea ce privește veniturile, Simona Bucura-Oprescu primește indemnizația de la Camera Deputaților în valoare de 141.636 de lei.

Cine e Simona Bucura-Oprescu, propunerea pentru Ministerul Muncii? Laudele pe care le-a adus la adresa Chinei! - News Moldova

Bucura-Oprescu provine din filiala PSD Argeș, o organizație care a obținut un scor ridicat în ultimele alegeri, dar care nu a avut reprezentare la nivel de miniștri. Totuși, membri ai partidului au ocupat funcții-cheie, cum a fost cazul unuia dintre secretarii de stat de la Ministerul Dezvoltării. Bucura-Oprescu beneficiază de sprijinul liderului PSD Argeș, Ion Mânzînă, și a fost susținută în trecut de Constantin Nicolescu, fostul baron al Argeșului.

„Doamna Bucura este preşedinta comisiei de administraţie din Parlament, cu experienţă clară în această zonă şi doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp şi secretar de stat la Ministerul de Externe şi preşedinta comisiei de învăţământ. Sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament”, a afirmat Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre cele două doamne propuse pentu funcția de ministru.

Laude la adresa Chinei

Anul trecut Simona Bucura-Oprescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa Chinei, în cadrul unui eveniment local.

„Relaţiile dintre România şi China sunt relaţii consistente în baza parteneriatului strategic pe care îl avem… Vă mulţumim pentru Drumul Mătăsii şi pentru faptul că în acest program atât de important pe care dumneavoastră îl promovaţi, România… reprezintă în fapt poarta de intrare a Chinei în Uniunea Europeană. Apreciem preocuparea dumneavoastră şi pentru partea de mediul de afaceri şi pentru dorinţa de a pune în comun Argeşul şi regimul din China… şi pentru partea de educaţie şi apreciem foarte mult că intenţionaţi ca şi la Piteşti să fie un institut Confucius şi, nu în ultimul rând, pentru partea culturală…”, a afirmat deputata, în prezența ambasadorului chinez Han Chunlin.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top