fbpx
Connect with us

Comandamentul energetic de iarnă, convocat de urgență! Ministrul BURDUJA: “Peste 170 de echipe de intervenție active în teren”

pompieri zapada - News Moldova

National

Comandamentul energetic de iarnă, convocat de urgență! Ministrul BURDUJA: “Peste 170 de echipe de intervenție active în teren”


Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a declarat că a convocat de urgență comandamentul energetic de iarnă. Acesta a afirmat că există peste 170 de echipe de intervenție active pe teren

“Comandamentul energetic de iarnă s-a reunit pentru a evalua situația din teren și măsurile adoptate. Din cauza condițiilor meteorologice dificile, intervențiile sunt mai greu de realizat, ceea ce a determinat mobilizarea unui număr crescut de echipe.

Sub conducerea mea și a secretarului de stat Casian Nițulescu, comandamentul a adunat rapoarte de la Transelectrica, Transgaz și companiile de distribuție, pentru a evalua situația terenului și stadiul intervențiilor. Producătorii au informat că nu există probleme majore, iar Hidroelectrica a preluat o parte din responsabilități pentru sistemul energetic național.

Transgaz a confirmat că nu există probleme semnificative în sectorul de gaze naturale. În ceea ce privește transportul și distribuția energiei electrice, la ora 12, peste 390.000 de clienți erau afectați, mai ales în regiunea Dobrogei. Până la ora 16, datorită intervențiilor dificile din punct de vedere meteorologic, numărul de clienți afectați a scăzut la mai puțin de 313.000″, a transmis Burduja pe pagina sa de LinkedIn.

Există peste 175 de echipe de intervenție active pe teren

“Astăzi, în cadrul Comandamentului energetic de iarnă, am luat mai multe măsuri. Transelectrica și distribuitorii vor raporta imediat orice blocaje întâmpinate de echipele de intervenție, pentru a asigura ajungerea acestora în toate zonele cu probleme. Am contactat și IGSU pentru a furniza generatoare în zonele afectate. Acestea sunt deja în drum spre locurile indicate de distribuitori.

Avem peste 175 de echipe de intervenție active în teren, în toate județele afectate, reprezentând un nivel solid de mobilizare în condiții extrem de dificile. Le mulțumesc tuturor specialiștilor care depun eforturi pentru a restabili alimentarea cu energie electrică cât mai rapid. Odată cu îmbunătățirea vremii, viteza reparațiilor la rețele va crește și mai mult.

Am dispus prioritizarea intervențiilor în funcție de numărul de consumatori afectați și realizarea unei analize imediate a timpului necesar pentru remedierea problemelor în fiecare localitate”, a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top