fbpx
Connect with us

Corina CRETU, „fiica adoptivă” a lui Ion ILIESCU, deranjată de negocierile lui Victor PONTA cu George SIMION

Corina CRETU, "fiica adoptivă" a lui Ion ILIESCU, deranjată de negocierile lui Victor PONTA cu George SIMION - News Moldova

National

Corina CRETU, „fiica adoptivă” a lui Ion ILIESCU, deranjată de negocierile lui Victor PONTA cu George SIMION

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat demisia din PRO România, exprimându-și dezacordul față de colaborarea dintre partid și AUR

Crețu a criticat sprijinirea populismului, ultra-naționalismului și anti-europeismului, considerându-le pericole majore pentru România. Regretul este exprimat și în legătură cu eforturile nereușite de colaborare cu PSD, iar demisia este motivată de incompatibilitatea sa cu această alianță.

Fostul Comisar European pentru Politică Regională a afirmat că rămâne fidelă valorilor stângii moderne, pro-europene, și își propune să își ducă mandatul de membru a Parlamentului European la capăt, continuând să promoveze aceleași principii.

Corina CRETU, "fiica adoptivă" a lui Ion ILIESCU, deranjată de negocierile lui Victor PONTA cu George SIMION - News Moldova

„Cu regret, am hotărât astăzi să demisionez din PRO România

Dragi prieteni,

Convingerile mele politice sunt cunoscute de mulți ani de către Dvs.

Sprijinirea populismului, a ultra-naționalismului și a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România și pentru generațiile care vin după noi.

De aceea, colaborarea dintre PRO România și AUR este o decizie greșită – pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic și, în definitiv, pentru țară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România.

Îmi pare rău ca, în ciuda apelurilor repetate ale Președintelui PRO-Romania și ale mele, nu am reușit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiții, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost și adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România.

În ceea ce mă privește, am fost și rămân o social-democrată convinsă.

Am fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreședintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreședinte al Parlamentului European, vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD.

Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare și modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulații, a extinderii Uniunii Europene și a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european.

Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credință, împăcată cu acțiunile mele, promovand aceleași valori în care am crezut și cred.

Mulțumesc mult fostului Prim-Ministru Victor Ponta pentru buna colaborare în calitate de Comisar European, cat și în cadrul partidelor PSD și apoi PRO România.

Mulțumesc tuturor colaboratorilor din județe și de la centru, atât din PRO România, cat și din PSD, tuturor oamenilor cu care am făcut echipă în ultimii 30 de ani.

Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană.

Numai bine tuturor!”, a transmis Corina Crețu.

Corina CRETU, "fiica adoptivă" a lui Ion ILIESCU, deranjată de negocierile lui Victor PONTA cu George SIMION - News Moldova

Scurt istoric Ion liescu – Corina Crețu

Corina Crețu a ocupat funcțiile de consilier și purtător de cuvânt în timpul mandatelor prezidențiale ale lui Ion Iliescu. Cariera sa politică s-a dezvoltat în strânsă asociere cu fostul șef de stat, colaborare pe care nu a negat-o niciodată. A fost alături de Iliescu în cele două mandate la Cotroceni.

În debutul carierei sale, Corina Crețu a fost jurnalist la publicația AZI, sprijinită inițial de FSN și ulterior de PDSR (PSD). Cu timpul, însă, prezența sa în peisajul politic a devenit tot mai discretă.

Victor Ponta a promovat-o în această perioadă, propunând-o pentru funcția de comisar european și includând-o pe lista de candidați la Parlamentul European în 2019.

În timpul celui de-al doilea mandat al președintelui Ion Iliescu, a ocupat funcția de consilier al Administrației Prezidențiale, consolidându-și relația cu fostul șef de stat.

„Eu am învăţat de la Dl Preşedinte că cele mai importante valori sunt demnitatea, onestitatea şi dreptul de a-ţi exprima opiniile.

Am învăţat că examenul conştiinţei interioare este cel care trebuie să ne ghideze în viaţă. În urma acestui examen de conştiinţă, am luat în ultima perioadă unele decizii politice personale”, declara Corina Creţu acum 5 ani, cu ocazia aniversării fostului președinte.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top