Connect with us

Cum va reacționa EUROPA în scenariul probabil al sistării furnizării gazului de către RUSIA

cum-va-reactiona-europa-in-scenariul-probabil-al-sistarii-furnizarii-gazului-de-catre-rusia

National

Cum va reacționa EUROPA în scenariul probabil al sistării furnizării gazului de către RUSIA

Într-un document de poziție care urmează să fie adoptat miercuri 18 mai, Comisia Europeană îndeamnă statele membre UE să-și intensifice pregătirile pentru „o întreruperea completă a aprovizionării cu gaze rusești”

Suplimentar, Comisia Europeană sugerează ferm adoptarea unui set de măsuri de urgență, printre care se numără și  plafonarea temporară a prețurilor la gaze în toate statele membre.

Posibilitatea confruntării cu un scenariu în care Europa să rămână fără gaze a început să fie tratată cu seriozitate după decizia Federației Ruse de a întrerupe aprovizionarea cu gaze a Poloniei și Bulgariei în luna aprilie a acestui an.

Pe fondul acestei situații Comisia europeană le pune în federe statelor membre să se pregătească pentru un „șoc de aprovizionare” la scară largă.

Gazele naturale se tranzacționează la aproximativ 100 euro/MWh de la jumătatea lunii martie încoace, o creștere de șapte ori comparativ cu prețurile medii pe termen lung, cu vârfuri ocazionale de 200 euro/MWh, cauzate în principal de lipsa de aprovizionare din Rusia. Acest lucru a condus la o creștere a prețurilor la energie electrică, în mare parte determinată de generarea de energie în centralele


citește mai departe pe site-ul Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top