fbpx
Connect with us

Dan Negru susține BAC-ul la religie! „Patimile lui Iisus nu trebuie să-i sperie!”

Dan Negru susține BAC-ul la religie! „Patimile lui Iisus nu trebuie să-i sperie!” - News Moldova

National

Dan Negru susține BAC-ul la religie! „Patimile lui Iisus nu trebuie să-i sperie!”


Dan Negru, de-a dreptul revoltat pe rețelele de socializare! Prezentatorul emisiunii „Jocul cuvintelor”, de la Kanal D, consideră că părinții care refuză ca religia să fie proba la Bacalaureat îi „condamnă la neștiință!” Dan Negru, supărat pe părinții care se opun acestei idei, susține că religia este o formă de cunoaștere la care toți ar trebui să aibă acces.

Dan Negru consideră că religia ar trebui să fie dată la BAC!

Ministerul Educației a anunțat recent că dorește ca elevii să aibă posibilitatea de a alege religia ca probă la examenul de Bacalaureat, însă mulți părinți nu sunt de acord cu această decizie. Dan Negru nu a putut sta indiferent și și-a exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare.

Prezentatorul emisiunii „Jocul cuvintelor” a lansat un apel către părinți, invitându-i să își lase copiii să opteze pentru această probă la examenul de Bacalaureat.
„Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață! Santa Maria delle Grazie unde se află „Cina cea de taină” a lui DaVinci sau „Capela Sixtină” a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie.

Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii. Să trăiești într-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă, e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință. Patimile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere sa murim ca EL, ne cere sa trăim ca el!”

Poziția BOR față de BAC-ul la religie!

„Propunerea BOR și a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinților/ elevului și parte din trunchiul comun al programei școlare este logică și justificată de realitate.
Prin dreptul garantat de Constituție, școlile și liceele au chiar obligația de a propune, alături de alte materii opționale, și Religia ca materie de studiu.”

„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților” este de părere purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top