fbpx
Connect with us

Deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu cere sancționarea lui Alfred Simonis, după ce a blocat o descindere în biroul lui Ciolacu!

Deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu cere sancționarea lui Alfred Simonis, după ce a blocat o descindere în biroul lui Ciolacu! - News Moldova

National

Deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu cere sancționarea lui Alfred Simonis, după ce a blocat o descindere în biroul lui Ciolacu!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul AUR, Sorin-Titus Muncaciu, a cerut conducerii Camerei Deputaților să inițieze o procedură disciplinară și să aplice sancțiuni deputatului PSD, Alfred Simonis. Motivul invocat a fost presupusa încercare a deputatului Simonis de a împiedica mai mulți deputați ai AUR, inclusiv liderul partidului George Simion, să intre în audiență la premierul Marcel Ciolacu.

Biroul permanent al Camerei a decis să transmită solicitarea către Comisia Juridică pentru analiză și luarea unei decizii în acest sens.

„În data de 23 mai, subsemnatul, deputatul AUR George Simion şi alţi câţiva colegi demnitari, ne-am prezentat în antecamera biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu pentru a solicita o audienţă cu acesta în legătură cu modalitatea în care mie şi altor câţiva colegi ne-au fost aplicate sancţiuni disciplinare. Odată ajunşi, am fost întâmpinaţi de Alfred Simonis, care ieşea din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, care a a avut o atitudine ostilă şi agresivă faţă de noi, parlamentarii AUR. Acesta a început să adreseze injurii domnului Simion şi celorlalţi colegi AUR, gratuit, fără a fi provocat şi gără a avea motive care să îi poată justifica atitudinea”, arată deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu, în textul solicitării făcute către conducerea Camerei.

El a adăugat că „un asemenea comportament contravine fără echivoc obligaţiilor ce incumbă oricărui parlamentar, reglementate de Regulamentul Camerei Deputaţilor, fiind total inadmisibilă o atare conduită necivilizată şi plină de duşmănie, având în vedere funcţia de demnitar ocupată de domnul în cauză şi, mai ales, calitatea sa de lider al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, în virtutea cărora ar fi trebuit să reprezinte un exemplu pentru toţi ceilalţi demnitari”.

Muncaciu a mai menţionat deputatul PSD Alfred Simonis „nu avea nicio calitate pentru a putea fi îndreptăţit să ne tragă la răspundere pe noi, deputaţii AUR, şi să ne întrebe de ce vrem să intrăm în audienţă la preşedintele Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care acest lucru este absolut firesc şi totodată legal”.

Mai multor parlamentari AUR le-au fost tăiat 50% din indemnizaţie şi le-au fost redus timpul la pupitru în Camera Deputaţilor, după protestul din 10 mai 10 mai, în plenul în care a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepărării copilului de familie

Astfel, deputaţii AUR Sorin Muncaciu, Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă au primit această sacţiune.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top