fbpx
Connect with us

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: “Legea pensiilor de serviciu pentru magistrați trebuie reanalizată!”

declaratii-de-avere-2022-|-marius-eugen-ostaficiuc,-deputat-psd-iasi

National

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: “Legea pensiilor de serviciu pentru magistrați trebuie reanalizată!”


În cursul săptămânii următoare, Parlamentul României va fi convocat în cadrul unei sesiune extraordinare pentru a dezbate textul de lege privind pensiile speciale ale magistraților

“Curtea Constituțională a României a decis să întoarcă actul în Parlament pentru o nouă dezbatere, motivat de faptul că unele articole de lege ar fi neconstituționale.
În aceste condiții, parlamentarii trebuie să revină în plen pentru a dezbate acest proiect, unul extrem de important pentru ca România să poată îndeplini jalonul impus din Planul Național de Redresare și Reziliență, tocmai pentru a putea beneficia de banii europeni.
Dacă magistrații Curții Constituționale au decis să întoarcă această lege, atunci este important ca textul acesteia să fie modificat în conformitate cu măsurile care trebuie corectate.
De altfel, PSD va susține ca aceste corecții să fie realizate cât mai rapid, astfel încât jalonul din PNRR să fie îndeplinit, iar România să poată încasa banii europeni aferenți. Pentru că acesta este cel mai important aspect, acela ca România să nu piardă fondurile la care are dreptul.
Trebuie precizat că cea mai mare parte a obiecțiilor din raportul care a fost analizat de Curtea Constituțională a României nu critică măsurile în sine prevăzute în lege, ci reglementările tranzitorii care asigură trecerea de la situația actuală la noul cadru legal privind pensiile de serviciu.
Este o situație neplăcută pentru România, dar care trebuie corectată cât mai repede pentru a ne atinge ținta din PNRR.
De aceea este important ca proiectul să treacă prin Parlament și apoi prin circuitul firesc ca lucrurile să intre pe făgașul normal” a precizat Marius Eugen Ostaficiuc.

News Moldova îți recomandă și ...   Caz strigător la cer la Ploiești! Două persoane cu handicap, forțate să practice videochat-ul!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top